Til hovedinnhold

Kommer tilbake med terabyte-SSD

Mushkin har vært stille lenge, men med en 960 GB-SSD slår de nå på stortromma.

Det er godt over to år siden sist vi så noe av interesse fra Mushkin, og da handlet det om en SSD på 40 GB. Nå er de tilbake i søkelyset, og den lange rekken av produkter de slipper på den pågående CES-messen i Las Vegas gjør dette til et svært spennende gjensyn.

Én av nyhetene går under navnet Atlas, og som navnet tilsier er den ikke direkte liten. Ifølge Mushkin er Atlas verdens første SSD med kapasitet på hele 480 GB som kjører via mSATA-grensesnittet, et grensesnitt spesielt tiltenkt svært små bærbare maskiner.

Mushkin har også fremdeles et samarbeid gående med SandForce, og kontrolleren i Atlas er en SandForce SF-2281. I tillegg vil de demonstrere en ikke navngitt USB 3.0-SSD på messen, som også er SandForce-basert. Denne skal ha både lese- og skrivehastigheter i overkant av 300 MB/s.

Stor, kjapp og bitte liten

Den bokstavelig talt største nyheten heter Chronos Deluxe, og er en SSD på hele 960 GB. Enheten har en formfaktor på 2,5 tommer, og kjører på SATA 3-grensesnittet. En annen stor nyhet – i kapasitet, om ikke fysiske mål – kommer også i Chronos-serien, og måler bare 1,8 tommer i bredden. Dette er også en SATA 3-SSD, og blir tilgjengelig i størrelser opp til 480 GB.

SSD-er under Chronos-merkelappen skal ifølge flere pressemeldinger være utviklet med bedriftsmarkedet for øye, og skal tåle stor belastning over tid. Det er meningen at enheter skal sendes til Mushkins partnere senere denne måneden, men om de blir tilgjengelige i Norge er uvisst.

I likhet med Asus viser også Mushkin en ny PCI Express-basert SSD på årets CES-messe. I motsetning til Asus, som er svært tilbakeholdne med informasjon, skal Mushkin Scorpion visstnok være mer enn bare en papirlansering. Vi har likevel ennå ikke fått tak i utfyllende informasjon om Scorpion, annet enn at det vil være større og raskere enn modellen som ble annonsert på fjorårets messe.

Kraftige saker til bedrifter

Selv om disse enhetene virker spennende nok, er det bedriftsmarkedet Mushkin later til å virkelig satse på. Enda en SSD-serie, denne ved navn ProSpec, er rettet spesifikt mot bedrifter, og omtales av produsenten som blant annet løsningen på flaskehals-problemer i serverparker.

Mushkin ProSpec 100 GB.Foto: Mushkin

ProSpec-serien vil også ha en SandForce-kontroller under panseret, nærmere bestemt SF-2582. Minnet i serien skal være en type MLC spesielt laget for proffbruk, uten at dette er nærmere utdypet. For øvrig vil den være SATA 3-kompatibel, og ha alle de vanlige bjeller og fløyter – TRIM, SMART, søppelhåndtering og så videre.

Enheten vil komme i størrelser mellom 100 GB og 400 GB.

IOPS-tallene som oppgis er ikke overveldende høye, men henholdsvis 80 000 og 40 000 operasjoner i sekundet ved lesing og skriving høres slett ikke dårlig ut. Enda bedre blir det hvis påstanden om 560 MB/s overføringshastighet, uansett omstendigheter, viser seg å holde vann.

(Kilde: Pressemelding)

Vi er på Facebook!
annonse