Til hovedinnhold

Her er mai-mobilene

Både Samsung, HTC og Asus kommer med spennende toppmodeller.

iStockphoto / 17356119 / montasje

Det store høydepunktet forrige måned var Samsung Galaxy S4, som såvidt rakk å nå butikkhyllene før april gikk over i mai.

Men også mai kan by på mange spennende modeller, blant annet fra Asus, Huawei og LG. HTC har ingen nye modeller, men i stedet en modell som er blitt en gjenganger på listene våre – HTC One. Må nå, omsider, skal telefonen komme i butikk.

Doro har ingen nye modeller i mai.

Her er en oversikt over telefonene som kommer i salg i løpet av måneden:

Asus

I mai kommer endelig Asus' nye PadFone Infinity i butikkene. Dette er luksusutgaven av PadFone 2, en mobiltelefon som med et enkelt håndgrep kan gjøres om til et nettbrett. I Infinity-modellen har Asus tatt et allerede spennende konsept og oppgradert med enda heftigere maskinvare, i tillegg til at både mobiltelefonen og nettbrettdokkingen nå er laget i enda mer eksklusive materialer. PadFone Infinity benytter en kraftig Snapdragon 600-brikke med fire prosessorkjerner på 1,7 GHz.

Les vår sniktitt på PadFone Infinity her

Finn beste pris på Asus PadFone Infinity

HTC One.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

HTC

HTC One har blitt en gjenganger på disse listene. Telefonen skulle nemlig først komme i mars, så fikk vi beskjed om april. Nå er imidlertid telefonen endelig bekreftet på vei ut i butikkene, og skal være mulig å få kjøpt i mai. HTC One er en av de mest interessante toppmodellene akkurat nå, med det aller siste av teknologi, inkludert siste generasjon systembrikker fra Qualcomm.

Les testen av HTC One

Finn beste pris på HTC One

Huawei Ascend P2.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Huawei

Huawei klinker til med hele fire nye modeller i mai.

Den enkleste og billigste modellen er Ascend Y210, en Android 2.3-modell med 3,5-tommers skjerm og en 1 GHz enkjerneprosessor. Ascend Y300 er også en rimelig og enkel Android-mobil med fire tommers skjerm og fem megapiksel kamera. Telefonen benytter en 1 GHz tokjerneprosessor. Ascend G510 er en litt kraftigere og større modell med 1,4 GHz tokjerneprosessor og 4,5-tommers skjerm.

Det mest spennende produktet fra Huawei er imidlertid den nye 4G-toppmodellen Huawei Ascend P2. Det er imidlertid noe usikkert om denne modellen kommer i butikkene i mai, siden det er en mulighet for at telefonen ankommer Norge først helt i slutten av måneden. Isåfall vil den komme tidlig juni. Huawei P2 er en kraftig firekjernersmodell på 1,5 GHz med 4,7-tommers skjerm med en oppløsning på 1280 x 720 (720p HD). Telefonen er tynn og lett, og den støtter det meste av ny teknologi. Med LTE Cat 4 støtter den de høyeste nedlastingshastighetene i 4G-nettet.

Les vår sniktitt på Huawei Ascend P2

Finn beste pris på Huawei Ascend P2
Finn beste pris på Huawei Ascend Y210
Finn beste pris på Huawei Ascend Y300
Finn beste pris på Huawei Ascend G510

LG Optimus L Series II.Foto: LG

LG

LGs Optimus L II-serie var med på listen over april-mobiler, men har ennå ikke kommet i salg. Vi har fått bekreftet fra LG at de skal komme i butikkene i mai.

Optimus L7 II har en 4,3-tommers IPS LCD-skjerm med oppløsning på 480 x 800 punkter, og den kommer med en 1 GHz tokjerneprosessor, 768 MB RAM og 4 GB innebygget lagringsplass. Telefonen får Android 4.1 Jelly Bean.

L3 II får en 3,2-tommers skjerm og en 1 GHz Snapdragon S1-enkjerneprosessor, mens L5 II kommer med 4-tommers skjerm og en MediaTek MTK 6575-systembrikke med en prosessorkjerne på 1 GHz.

Les også: LG oppgraderer L-serien

Finn laveste pris på Optimus L3 II, Optimus L5 II og Optimus L7 II

Nokia Lumia 720.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Nokia

Nokia har to nye modeller i butikkene i mai. Lumia 720 er en Windows Phone 8-basert mellomklassetelefon til godt under 3000 kroner. Den kommer med en 4,3-tommers skjerm og en 1 GHz tokjerneprosssor.

En annen nykommer er Nokia 301. Dette er en svært rimelig knappetelefon av den klassiske typen. Det er ingen smarttelefon, men den koster under 700 kroner og kan skilte med standbytid på batteriet på opptil 39 dager.

Les vår sniktitt på Nokia Lumia 720

Finn beste pris på Nokia Lumia 720
Finn beste pris på Nokia 301

Samsung Galaxy Mega i9205.Foto: Samsung/montasje

Samsung

Samsung kommer med to nye mobiler i butikkene i mai, i tillegg til at du også vil få kjøpt nettbrettet Samsung Galaxy Note 8.0 4G (N5120).

Den første telefonen er Galaxy Young (S6310P). Young er en liten og rimelig ungdomstelefon til rett over tusenlappen. Med en 3,2 tommer stor skjerm, en 1 GHz prosessor og 4 GB lagringsplass er det snakk om en ganske enkelt utstyrt telefon. Telefonen kommer med Android 4.1 Jelly Bean.

Det mest spennende produktet fra Samsung i mai er nok 4G-mobilen Samsung Galaxy Mega i9205. Med en skjerm på hele 6,3 tommer er vi usikre på om vi skal kalle den en telefon eller et nettbrett – men vi har tatt den med i denne mobiloversikten uansett. Spesifikasjonene er ganske gode, men ikke oppsiktsvekkende, med en 1,7 GHz tokjerneprosessor og skjermoppløsning på 720 x 1080.

Les også: Galaxy Mega 6.3 kommer til Norge

Les vår sniktitt på Samsung Galaxy Note 8.0

Finn beste pris på Samsung Galaxy Young S6310P
Finn beste pris på Samsung Galaxy Mega i9205

annonse