Til hovedinnhold

Legger ned mobilt kostnadssluk

Tidligere Telenor-ansatte tar med kundene over i nystartet
selskap

Telenor

Telenor legger nå ned driften i More Mobile Relations. På fem år har den statseide telegiganten pumpet nesten 200 millioner inn i satsingen, uten at More har vært i nærheten av å tjene penger.

Det skortet ikke på ambisjoner da Telenor i 2008 kjøpte opp Active Loop Marketing og danske NÕvolve og opprettet datterselskapet More Mobile Entertainment.

Ifølge Finansavisen har satsingen totalt kostet Telenor 192 millioner kroner, inkludert kjøpesummen for de to selskapene. I perioden 2008 fram til i dag har selskapet hatt seks toppledere, alle med millionlønn, ifølge Finansavisen.

Nå er den danske delen av selskapet lukket, mens avdelingene i Finland og Sverige er solgt tilbake til gründerne. Også i Norge har to tidligere ansatte kjøpt rettighetene til produktporteføljen for å kunne drive virksomheten videre under navnet BeMobile.

– Det har vært mange kostnadsdrivere i More Mobile Relations, med både gruppeledelse og ledelse i flere land. Nå er vi to ansatte og har et helt annet kostnadsnivå. Med vår drift har jeg tro på at vi skal klare sorte tall, sier daglig leder Ingar Viken i BeMobile AS.

Norsk Mobilgründer: – Styr unna innovasjon Norge!

Satset stort - tapte stort

BeMobile skal levere produkter som billeddokumentasjon på mobil, mobile opplæringsløsninger, Løsninger for SMS-avstemninger og mobilmarkedsføring. Det nyopprettede selskapet har fått med seg More Mobile Communications eksisterende kundeportefølje på disse produktene, og satser på å utvide denne med flere kunder.

Både Viken og hans produktsjef Jan Inge Tørring har jobbet i More mobile Relations siden 2008. Tørring var tidligere ansatt i Active Loop Marketing, selskapet som i sin tid ble kjøpt opp av Telenor.

Kommunikasjonsansvarlig Atle Lessum i Telenor Digital Services sier til Finansavisen at Telenor hadde så stor tro på selskapet og løsningene at de valgte å investere stort med sikte på å utvide internasjonalt. Nå er fasit i stedet nedleggelse og en sluttregning på nesten 200 millioner.

Merkenavnet More Mobile Communications blir liggende i Telenor, sammen med selskapets gjeld og fremførbare underskudd. Lessum understreker at Telenor fortsatt har tro på forretningsområdet mobil markedsføring, men at selskapet vil velge en annen retning.

Les mer: Når vil Nokia begrave Windows Phone?

annonse