Til hovedinnhold

Den første Apple-maskinen kan bli din

Men du må virkelig punge ut.

Hvis du har lyst til å sette klørne i den første Apple-maskinen, har du nå sjansen. Den første datamaskinen til det nå legendariske og gigantiske selskapet Apple blir nemlig lagt ut for salg på auksjon.

Det er det amerikanske auksjonsbyrået Sotheby's som står bak auksjonen, som vil bli avholdt i New York den 15. juni. Sotheby's var nylig i nyhetene da de solgte en utgave av Edvard Munchs berømte maleri «Skrik» for svimlende 687 millioner kroner.

Apples maskin fra 1976 vil neppe gå for en slik sum, men auksjonsbyrået har lagt frem et anslag på mellom 120 000 og 180 000 dollar. Dette tilsvarer mellom 735 000 kroner og 1,1 millioner kroner.

Bare seks igjen

Maskinen som selges er én av seks gjenværende og fungerende utgaver av Apple I, som ble utviklet av Apple-gründerne Steve Jobs og Steve Wozniak i 1976.

Totalt ble det lagd 50 eksemplarer som, etter en demonstrasjon på Homebrew Computer Club, ble solgt til Paul Terrel for 500 dollar (3000 kroner) per stykk. På 1970-tallet var dette ganske mye penger.

Produktet ble ikke solgt som en komplett datamaskin, og man måtte kjøpe kabinett, strømforsyning, tastatur og monitor i tillegg.

Få mer informasjon om auksjonen og maskinen hos Sotheby's. Der kan du også registrere deg som budgiver, såfremt du har rundt en million kroner å avse.

Les også: Apple gjør seg klare for høyoppløste skjermer

(Kilde: Sotheby's)

Les også
Apples første datamaskin solgt for rekordsum
Les også
Apples første datamaskin skal under hammeren
Les også
Apple gjør seg klare for høyoppløste skjermer
Les også
Apple doblet fortjenesten på ett år
Les også
Det lukkede selskapet
Les også
Apple TV (2012): Identisk utseende – tøffere innvendig
annonse