Til hovedinnhold

Android troner øverst i mobilmarkedet

Tre operativsystemer øker, mens resten minsker.

Nylig fortalte analysebyrået Strategy Analytics hvilke mobilmerker som er størst. Nå vender byrået tilbake med en ny kvartalsrapport, og denne viser oss markedsandelene til de ulike operativsystemene som er tilgjengelig for mobiler.

Ikke uventet er det Googles Android som befinner seg på en soleklar førsteplass, med hele 81,3 prosent av markedet i sin hule hånd. Dette er en oppgang fra 75 prosent på samme tid i fjor.

På andreplass finner vi Apple og iOS med 13,4 prosent (ned fra 15,6 prosent), mens på tredjeplass er Microsoft og Windows Phone med 4,1 prosent (opp fra 2,1 prosent). BlackBerry har sunket fra 4,3 prosent til bare 1 prosent i år, mens øvrige plattformer utgjør skarve 0,2 prosent (ned fra 3 prosent).

Konkurransen hardner til

Google gjør det altså godt i tredje kvartal, mye takket være smarttelefoner som Samsung Galaxy Note 3, LG G2 og Sony Xperia Z1.

Om Android beholder den sterke ledelsen gjenstår imidlertid å se. Apple lanserte nylig iPhone 5S og iPhone 5C, mens Nokia også gjør det godt med sine Windows-telefoner. For ikke lenge siden annonserte det Microsoft-eide selskapet blant annet brettmobilen Lumia 1520.

Les mer på nettsiden til Strategy Analysis.

Les også: Kraftig nettbrett-vekst drevet av Android

Foto: Strategy Analytics

(Kilde: Engadget)

annonse