Til hovedinnhold

Så mye tjener du på en app

Store forskjeller på plattformene.

Finanstjenesten Forbes har gjennomgått en rekke tall fra app-markedet i 2013. Ikke overraskende konkluderer de med at det er de færreste utviklerne som blir millionærer, tross et marked i vekst.

Gjennomsnittlige nedlastingstall for Android-app er 60 000. For iOS er tallet 40 000, mens Windows Phone-apper i snitt lastes ned 4000 ganger.

Mens det er flest nedlastinger for Android-apper, får utviklerne mest igjen for å utvikle for iOS. I gjennomsnitt sitter utviklerne igjen med 4000 dollar, ca 24 000 kroner for en iOS-app, 6750 kroner for en Android-app og 3750 for en Windows-app.

Antall nedlastede apper speiler omtrent forholdene i markedet. Google dominerer med 900 millioner solgte Android-enheter. Apple har solgt 600 millioner iOS-enheter, mens det er solgt 12 millioner Windows Phone, hovedsakelig fra Nokia.

Tror framtida er NFC

Analytikerne i ABI research har tidligere i år anslått at Android vil ha en markedsandel på ca. 58 prosent i markedet for apper til smarttelefoner. Apple vil levere 33 prosent av appene, mens Windows og Blackberry ligger på henholdsvis 4 og 3 prosent.

Når det gjelder nettbrett, dominerer Apple totalt, med 75 prosent av alle nedlastede apper.

Analytikerne i Forrester Research gir råd om hvor apputviklerne bør satse: Forrester regner med at App-markedet vil være verdt over 200 milliarder kroner i 2015. Veksten vil blant annet drives av bedre kundeopplevelser i app-butikken.

Forrester tror NFC til mobilbetaling og nye typer app-baserte enheter i biler vil vinne frem. Apper som kommuniserer til ansatte og kunder kommer også i større grad til å bli etterspurt av næringslivet, tror Forrester.

Totalt betalte Apple ut fem milliarder dollar til utviklerne i løpet av 2012. Google betalte 900 millioner dollar, mens Microsoft måtte ut med 100 millioner dollar.

Les mer: Apple bruker bare noen sekunder på å godkjenne nye apper >>

(Kilder: Forbes, Computerworld)

annonse