Til hovedinnhold

Norge fikk bronsemedalje i sikkerhet

Nordmenn er langt mindre utsatt enn verden ellers.

Shutterstock/ Alphaspirit, Africa Studio

Norge håver inn medaljer i Sotsji, men det er ikke bare i skisporet eller i alpinbakken vi gjør det godt. I en ny kåring foretatt av Microsoft henter Norge også hjem en bronsemedalje for, som programvaregiganten selv kaller det, å være en av de beste i verden på å forsvare oss mot skadevare.

Microsoft måler infeksjonsraten på datamaskiner i områder og land hvert kvartal, og presenterer tallene i sin egen sikkerhetsrapport (SIR).

Viser nedgang

Sårbarhet for Norge.Foto: Microsoft

Nå er tallene fra andre kvartal 2013 klare, og de viser at 7,3 prosent av norske datamaskiner var smittet med skadevare. Med slike tall legger vi oss godt under gjennomsnittet på verdensbasis, som var hele 21,7 prosent i samme periode.

De vanligste norske truslene.Foto: Microsoft

Den største kategorien med skadevare som hadde funnet veien inn gjennom norske IP-adresser var trojanere med 4,5 prosent, noe som avslører en svak nedgang fra forrige kvartalsrapport.

Skal vi tro Microsoft sliter verden virkelig med ormer og virus, noe som omtrent er ikke-eksisterende i Norge.

Norge er også forholdsvis skånet for flertallet av såkalte phishing-sider, eller falske sider som utgir seg for å være for eksempel banken din eller en nettbutikk, men som egentlig er på jakt etter kortnummeret ditt. Microsoft fant at bare 2,97 promille av Norske nettadresser pekte til slike uhederlige sider, mot 5,41 promille på verdenbasis.

Hele Norgesrapporten kan du laste ned fra Microsoft.

Styggedom på datamaskinen har vi hatt lenge:
Dette er tidenes mest fryktede virus (Ekstra) »

(Kilde: Microsoft)

annonse