Slik straffes Internett-avhengig ungdom

Tusenvis av kinesiske tenåringer sendes på web-avrusning.

I Kina sier ekspertene at dersom du er på Internett mer enn seks timer per dag, utenom jobb eller skole, er det stor sjanse for at du blir avhengig av Internett. Det kommer frem i dokumentaren om "web junkies" som nylig ble publisert av New York Times.

Ungdommene som intervjues i videoen forteller at de motvillig ble sendt av foreldrene sine til noe som kan minne om en militærleir, for å bli "avruset". Det voktes av soldater, får behandling med medisiner og nattesøvnen deres blir overvåket. På dagtid må de ta del i tøff militærtrening. Dette skal angivelig få ungdommene til å komme tilbake til den virkelige verden.

Hvor godt eller dårlig behandlingen fungerer, konkluderer de ikke med i videoen. De som driver behandlingssenteret, eller leiren, hevder imidlertid at suksessraten er på hele 70 prosent for de som blir sendt dit.

Det som i alle tilfeller kan stadfestes er at Internett-avhengighet er et stadig voksende problem, og at det av den grunn finnes hundrevis av avrusningsleire for Internett-avhengige bare i Kina. Tilsvarende leire finnes også i Sør-Korea, og ett i USA.

Forskere hevder:

– Internett er like farlig for hjernen som kokain »


(Kilder: New York Times)

annonse