Til hovedinnhold

Huaweis nye mobil vil ha både Windows Phone og Android

Kan bli den første av sitt slag.

Huawei/Google/Microsoft/Shutterstock 123561139
Torstein Norum Bugge

Det finnes flere mobilprodusenter som satser på flere operativsystemer, men det er ytterst sjelden de stapper flere slike under panseret på én smarttelefon. Huawei har visstnok planer om å gjøre nettopp dét.

Huaweis "multi OS-strategi"

En av Huaweis nyeste Android-mobiler, Ascend G6 4G.Foto: Huawei

Ryktene om en slik plan stammer direkte fra markedssjefen til Huawei, Shao Yang. Det er nettsiden Trusted Reviews som har fått et ekslusivt intervju med lederskikkelsen. I følge Yang skal Huawei lansere en smarttelefon med både Windows Phone 8 og Android på innsiden.

Huawi har tidligere lansert både mobiltelefoner med Android og andre med Windows Phone. En eventuell hybrid-telefon vil altså videreføre selskapets tidligere strategi om å satse på flere operativsystemer, men det blir første gang begge operativsystemene blir å finne i én mobiltelefon.

Yang sa også at telefonen skal bli lansert i løpet av andre kvartal dette året. Det er altså bare et par måneder til den eventuelt vil bli lansert. Hybriden vil være en av de første av sitt slag, og vil nok vekke oppmerksomhet rundt om i den teknologiske verden. På samme måte som PC-produsentene forsøker å stimulere forbrukernes kjøpelyst med spennende hybrider, kan det virke som om Huawei også gjør det.

Android fortsatt viktigere enn Windows Phone

Huawei W2, den foreløpig siste Windows Phone-mobilen fra den kinesiske smarttelefonprodusenten.Foto: Huawei

Selv om det kinesiske selskapet altså skal fortsette sin satsing på både Android og Windows Phone, medgir selskapet at førstnevnte fortsatt er hovedprioriteten. Kineserne selv tror at slike dobble operativsystemer kan bli et nytt populært valg, og at det vil være lettere for forbrukerne å velge Windows Phone dersom de også får med Android på kjøpet.

Huaweis representanter har også påstått – og påstår – at selskapet i fremtiden vil satse på enda flere operativsystemer når tiden er moden for dét. Det betyr at vi kanskje vil se flere forskjellige smarttelefoner med dobble operativsystemer, men om slike "dual"-løsninger er fremtiden vil bare, ja, fremtiden vise.

Vi kan nok vente oss mange nye løsninger i fremtiden.
Kanskje vil Samsungs Tizen-operativsystem være en del av dem? »

(Kilde: Trusted Reviews, The Verge)

annonse