Til hovedinnhold

Nokia og Microsoft med storlansering neste uke

Antagelig annonseres både Windows Phone 8.1 og nye Lumia-modeller.

Nokia / @evleaks / montasje

Onsdag 2. april går startskuddet for Microsofts årlige Build-utviklerkonferanse i San Francisco. Der ventes det at Microsoft kommer til å offisielt avduke Windows Phone 8.1, samt utviklerverktøyene (SDK-en) til det nye operativsystemet. Ifølge Windows Phone Central skal det nå være bekreftet at teamet bak Windows Phone 8.1 skal være ferdige med utviklingen av kjernen til operativsystemet.

Nå ser det ut til at Nokia kommer til å lansere nye Lumia-smartmobiler samme dag som Build-konferansen åpner.

Foto: Nokia

Ifølge et blogginnlegg fra Nokia planlegger selskapet en pressekonferanse den 2. april. Nokia sier ikke særlig om hva de har tenkt å vise, men med emneknaggen #moreLumia og bruk av både Windows Phone- og Nokia-logoer i invitasjonen er det all grunn til å tro at det faktisk vil bli lansert nye telefoner.

«Det som gjør 2014 så spesielt er det spennende partnerskapet mellom Microsoft og Nokia, og gjett om vi har noen godbiter på lur for deg!», skriver Nokias Luke Tue i blogginnlegget.

Lumia 630 og 930?

The Verge skriver at kilder med kjennskap til Nokias planer skal ha bekreftet at Nokia for øyeblikket jobber med to nye telefoner med Windows Phone 8.1.

Dette skal ifølge @evleaks være et pressebilde av Nokia Lumia 630.Foto: @evleaks

Den enkleste modellen er Nokia Lumia 630, med kodenavn Moneypenny. Dette vil være den første Windows-mobilen hvor berøringsknappene under skjermen er flyttet opp til selve skjermen. Telefonen vil ifølge Windows Phone Central ha en 4,5-tommers skjerm med oppløsning på 480 x 854 punkter, og den vil være utstyrt med en Qualcomm Snapdragon 400-systembrikke og 1 GB arbeidsminne (RAM). Telefonen vil komme i en dual-SIM-variant.

Den andre modellen er Nokia Lumia 930, kodenavn Martini. Dette skal ifølge ryktene være en internasjonal utgave av Lumia Icon, en modell som selges i USA. Hvis spesifikasjonene på denne blir de samme som for Icon, betyr det en 5-tommers skjerm med Full HD-oppløsning, en Qualcomm Snapdragon 800-systembrikke med firekjerners prosessor på 2,2 GHz, samt et kamera på 20 megapiksler.

Det er også en viss mulighet for at en tredje Lumia-modell, kodenavn Goldfinger, vil dukke opp. Dette vil være en flaggskipmodell, og den første modellen med en ny 3D Touch-teknologi som bruker ulike sensorer for å la deg manipulere objekter på skjermen via finger- og håndbevegelser foran telefonen. Du skal blant annet kunne rulle og bla i menyer uten å berøre skjermen. Men Windows Phone Central skriver nå at de har kilder som forteller at Goldfinger og den nye sensorteknologien ikke vil komme før neste år.

Dette skal være et lekket dokument som viser det nye varslingsenteret i Windows Phone 8.1.

Windows Phone får varslingssenter

Ingenting er offisielt bekreftet når det gjelder hvilke nye funksjoner som vil komme i Windows Phone 8.1, men det har vært mange lekkasjer. Et nytt varslingssenter er blant de mest etterlengtede nye funksjonene som etter sigende skal komme.

Skjermbilder som ifølge Wpcentral.com stammer fra en konfidensiell Microsoft-e-post viser hvordan man via Action Center kan skru av og på ulike funksjoner som Wi-Fi, Bluetooth, flymodus og bilmodus.

Andre nye funksjoner skal være automatisk oppdatering av apper, en bedre nettleser, samt mulighet for å ha tre kolonner med ikoner på startskjermen også på enheter med små skjermer.

I første omgang vil det antagelig være en tidlig versjon beregnet på utviklere som blir annonsert, før den endelige versjonen blir tilgjengelig for sluttbrukere noe senere.

Les mer om Windows Phone 8.1 her »

Få også med deg testene av de to nyeste
Nokia Lumia-modellene:

(Kilder: Windows Phone Central, The Verge, @evleaks)

annonse