Til hovedinnhold

Hittil tøffeste kompaktkamera

Olympus slipper kamera som tåler 15 meters dyp

For rundt åtte måneder siden lanserte Olympus TG-1, det hittil mest lyssterke av de vanntette og slagfaste kompaktkameraene på markedet, og allerede nå har oppfølgeren Olympus TG-2 sett dagens lys.

Det vil si, det kommer ikke på markedet før i slutten av måneden, men det er likevel overraskende snart å skiftes ut for en toppmodell i sin klasse, som TG-1 var.

Olympus TG-2.Foto: Olympus
Olympus TG-2.Foto: Olympus

TG-2 vil bli til forveksling lik TG-1, men blir enda et hakk mer robust. TG-1 turde ikke gå dypere enn til 12 meter under vann, mens TG-2 ikke sier stopp før på 15-metersmerket.

Les også: Olympus TG-1 - En lyssterk tøffing

Ellers er det meste det samme. Her finner du dymbemåler, elektronisk kompass og GPS, samt 12 megapikslers oppløsning. Objektivet blir det samme som før, nemlig tilsvarende 28-112 mm med blender f/2.0-4.9. Betydelig bedre blender på vidvinkel enn på tele altså, men på grunn av lysbrytningen under vann vil kameraet i slike miljøer sannsynligvis brukes mest på nettopp vidvinkel.

En annen viktig forskjell finner vi imidlertid, og det er batterikapasiteten. TG-1 hadde en småkjip batterilevetid, mens du med TG-2 skal kunne ta 350 bilder per lading etter CIPA-standarden for slikt. Sannsynligvis vil reelle tall i praksis være langt bedre.

Olympus TG-2.Foto: Olympus

Olympus TG-2 kommer som nevnt i norske butikker i slutten av januar, og veiledende pris blir kr 3490,-. Er det for mye for ditt budsjett, enten det gjelder penger eller ventetid, får du i dag TG-1 til rundt tusenlappen mindre.

Les også: GUIDE: Akam tar seg vann over hodet

annonse