Til hovedinnhold

GoPro Omni, kuben som koster over 50 000 kroner, slippes neste uke

Drømmeproduktet for VR-fotografer.

GoPro

Allerede i mai i fjor rapporterte vi først om GoPros VR-fremstøt Omni, og i en fersk pressemelding har GoPro nå kunngjort at selskapet skal begynne å sende produktet ut til kunder.

Utsendelsene for folk som har forhåndsbestilt starter den 17. august, altså neste uke, og samme dato blir produktet også tilgjengelig for nye kunder.

54 000 kroner

I den europeiske utgaven av GoPro-butikken er den komplette Omni-pakken lagt ut med en pris på 54 000 kroner. Denne inkluderer seks GoPro Hero4 Black-kameraer, selve riggen og den nødvendige programvaren.

Dette følger med i pakken.
GoPro

Om du mot formodning allerede skulle eie de seks GoPro-kameraene og kun trenger riggen og programvaren er prisen på 16 000 kroner, heller ikke direkte lite.

Omni er altså en kubeformet innretning som lar deg feste til seks GoPro-kameraer som filmer i alle retninger, og kommer med spesiallaget programvare som synkroniserer og syr sammen bildene til ett sømløst VR-bilde.

Solid aluminium

Selve rammen som kameraene festes på er laget av aluminium og har ifølge GoPro den egenskapen at den trekker varme bort fra kameraene mens de er i bruk. I tillegg skal rammen være solid konstruert og tåler både fall og støt. Den er også modulær, slik at du kan bytte ut deler dersom uhellet er ute.

Riggen gir deg ellers mulighet til å drive kameraene med en ekstra batteripakke som følger med i den komplette Omni-pakken. Mer informasjon finer du hos GoPro, og se også den ferske introduksjonsvideoen under.

GoPro Hero5 skal nå være på vei: Slik blir det kommende kameraet, ifølge nye rykter »

annonse