Tek.no

Nyhet

Samsung har utviklet et hodesett som stimulerer det indre øret for å forhindre kvalme

Skal løse VR-sjøsyke.

Samsung
15 Mar 2016 10:30

Det ene store skåret i gleden for VR-entusiastene er det mye omtalte fysiske ubehaget mange føler når de bruker VR-briller. Flere løsninger har blitt foreskrevet, og nå har Samsung kastet seg på banen med en ny tilnærming til problemet.

I en pressemelding har elektronikkgiganten nemlig presentert et par hodetelefoner som de mener skal avhjelpe mye av ubehaget folk føler ved bruk av brillene, i tillegg til å gi folk en mer oppslukende VR-opplevelse.

Sender elektriske signaler til nervene

Hodetelefonene heter «Entrim 4D» og har den spesielle egenskapen at de har innebygde elektroder som sender elektriske signaler til nervene i det indre øret.

Samsung

Det indre øret prosesserer lydbølger som reflekteres fra overflater når man orienterer seg i fysisk rom, som bidrar til å gi oss en følelse av retningen man beveger seg i, og som bidrar til å opprettholde balansen.

Ved å manipulere nervene i det indre øret med elektriske signaler som korresponderer med fysiske bevegelser, kan man altså gi brukeren en mye mer autentisk VR-opplevelse, men også bidra til å bli kvitt den notoriske bevegelsessyken.

Ennå under utvikling

Ifølge Samsung har de utført eksperimenter på over 1500 mennesker i arbeidet med hodetelefonene, og resultatene skal visstnok være lovende. Det er imidlertid ennå høyst uvisst om eller når produktet faktisk kommer på forbrukermarkedet, da det ennå er under utvikling og testing.

Mer informasjon finner du hos Samsung, og under kan du se en video som visstnok skal demonstrere den økte graden av innlevelse som teknologien gir.

Her er en annen nyvinning fra VR-verdenen: Denne programvaren bringer hele PC-grensesnittet inn i VR-omgivelser »

(Via UploadVR)

Les også
Samsung har laget en en mobilskjerm med 4K-oppløsning for VR
Les også
Dette er de skjulte Samsung-produktene de ikke har lansert ennå
Les også
Nå vil Intel kvitte seg med hodetelefon­kontakten
Les også
Lei av en liten PC-skjerm? Ta på deg VR-brillene og få en gigantisk skjerm du kan dele med venner
Les også
«Teslasuit» simulerer følelsen av skudd og eksplosjoner
annonse

Les også