Til hovedinnhold

Nå har Instagram kommet med noe helt nytt

...men dette har vi da sett før?

Montasje: Tek.no/Instagram

Instagram har lansert en helt ny funksjon, Instagram Stories, som gjør det mulig å dele enda flere av dagens øyeblikk – uten at disse blir liggende på profilen din for evig og alltid.

Synes du det høres kjent ut? Det har du helt rett i – den nye Instagram Stories-funksjonen virker mildt sagt sterkt inspirert av Snapchat Stories – en funksjon Snapchat introduserte allerede i 2013.

Når du deler bilder og videoklipp via Instagram Stories vil disse vises som et lysbildeshow med alle bildene og videoene på rekke og rad. Bildene og videoene forsvinner automatisk etter 24 timer.

– Med Instagram Stories kan du ikke bare dele de store øyeblikkene, men også alle de små tingene som skjer i løpet av dagen, forteller Peter Münster, talsperson for Instagram til Tek.no.

Et innebygget tegneverktøy lar deg ha det litt gøy med bildene du legger ut.
Instagram

For å krydre historiene dine kan du bruke tegne- og tekstverktøy som er bygget inn i den nye funksjonen.

Du kan velge bort personer du ikke vil dele med

Alt du deler via Instagram Stories vil i utgangspunktet deles med alle, forutsatt at du ikke har en privat profil. Har du en privat profil vil kun de som følger deg kunne se historiene.

I motsetning til med Snapchat My Story kan du imidlertid velge om det er enkeltpersoner som ikke skal få se historiene dine. Det kan jo være praktisk i noen tilfeller, for eksempel om du legger ut noe du vil vennene dine – men ikke sjefen – skal få se.

Du kan skjule historiene dine fra enkelte av følgerne dine.
Instagram

– Idéen er at man skal dele med alle, men at man har mulighet til å velge bort enkelte som ikke skal få se, sier Münster.

Du vil se historier fra personer du følger i et felt øverst på skjermen, over feeden din. Når noen har lagt ut noe nytt, vil du se en farget sirkel rundt bildet av vedkommende. Et trykk på bildet viser historien.

Når du ser på en historie fra noen du følger, vil du kunne trykke på skjermen for å gå bakover eller fremover i historien. Du kan også sveipe med fingeren for å hoppe til en annen persons historie, og du kan kommentere ting du ser. Kommentarer vil sendes som private meldinger via Instagram Direct. Også disse funksjonene er nærmest identiske med Snapchats løsning.

Det er ikke mulig å like innlegg eller legge til kommentarer som vises offentlig.

Se hvem som har sett historien

Hvis du går inn på din egen historie kan du sveipe opp med fingeren for å se hvem som har sett bildene og videoklippene du har lagt ut. Igjen en funksjon som åpenbart er tjuvlånt fra Snapchat. Er det et innlegg du har lyst til å lagre for ettertiden, kan du som i Snapchat velge å gjøre det. Da vil bildet eller videoen bli publisert på vanlig måte på profilen din, og være tilgjengelig for både deg og følgerne dine også etter at det har gått 24 timer.

Instagram Stories rulles ut puljevis til iOS og Android fra klokken 16:00 den 2. august, og alle i Norge bør ha fått funksjonen i løpet av en ukes tid. I løpet av circa én måned skal funksjonen ha blitt rullet ut til hele verden.

I denne videoen viser Instagram selv hvordan funksjonen fungerer.

annonse