Til hovedinnhold

Nå kan du oppleve Færøyene i 360 grader – fra ryggen på en sau

Google Street View har ennå ikke inntatt øygruppen, så innbyggerne tok saken i egne hender.

Google

Googles Street View-tjeneste lar deg oppleve store deler av verden fra gateperspektiv og har blitt svært omfattende, men ennå er det steder tjenesten ikke dekker. Et av dem er Færøyene, hvor innbyggerne nå selv har tatt initiativ til å servere folk 360-graders bilder av omgivelsene.

Som blant andre Engadget fikk med seg har ildsjeler på øygruppen nemlig stablet på beina et prosjekt kalt «SheepView360». Som navnet antyder er det sauer som benyttes i det nye fremstøtet.

Plasserte kameraet på ryggen

Idéen går ut på å plassere et 360-graders videokamera på ryggen til sauer og la dem vandre fritt omkring for å dokumentere landskapet. Prosjektet er ennå i oppstartsfasen, men flere 360-graders bilder er allerede lastet opp på Street View.

Google

Street View-bildene kan sjekkes ut ved å klikke på saueikonene på et eget kart av øygruppen som initiativtakerne lagde. Hittil har sauene vært på fire områder, men meningen er å fortsette å laste opp bilder til Street View, slik at øygruppen omsider kan bli representert på den populære tjenesten.

Ikke problemfritt

Som initiativtakeren selv forklarer har løsningen imidlertid en del praktiske utfordringer. Blant problemene man har støtt på så langt er at kameraene blir ødelagte, samt at man ikke har funnet en god måte å få kameraene tilbake på.

Det jobbes imidlertid iherdig med å finne en løsning på disse problemene. Initiativtakerne la for øvrig nylig ut en 360-graders video på YouTube hvor du kan følge ferden til sauen mens du snur rundt på kameraet. Videoen ser du under, og du kan lese mer på SheepView360-hjemmesiden.

Google oppdaterte akkurat kartbildene sine: Nå skal de by på mye høyere skarphet og bedre farger »

annonse