Tek.no

Nyhet

La kameraet flyte fritt

Steadicam-lignende rigg for en billig penge på Kickstarter.

Montasje: Supraflux/iStock
31 Mar 2013 06:57
annonse

Stabiliseringsrigger ala Steadicam og EasyRig er et utrolig morsomt og nyttig verktøy for filmfotografen, men koster langt mer enn hva de aller fleste har råd til. Man har lenge bare vært nødt til å punge ut for å få den stabile glideeffekten, men dette kan det bli en forandring på nå.

Kickstarter har ingeniørbrødrene Karim og Nadim Elgarhy utviklet det de kaller Supraflux Video Camera Stabilizer - et lettvekteralternativ til Steadicam beregnet for filming med speilrefleks. Resultatet ser svært lovende ut og selv når fotografen løper ser det ut som kameraet flyr vektløst gjennom luften:

Billig alternativ

For de som var ekstra tidlig ute kostet riggen 495 dollar (omtrent 2 900 kroner) mens om du skal kjøpe den i dag må du ut med 595 dollar (omtrent 3 500 kroner), men dette er heller ingen dårlig pris. Du kan bruke den med utstyr på opptil 4,5 kg, så den begrenser seg ikke bare til speilreflekskameraer.

Høyden på stabilisatoren kan justeres.Foto: Supraflux LLC

Supraflux Stabilizer har en egen funksjon som gjør at man kan låse den ene aksen for å panorere, samtidig som de andre aksene ikke påvirkes av brukerens bevegelser. Dette betyr svært stabile panoreringer, og var visstnok noe av det vanskeligste å utvikle i prosjektet.

annonse

I motsetning til Steadicam skal denne stabilisatoren være mye enklere å lære seg å bruke, og vekten på bare 1,5 kg. gjør den nok en god del mindre belastende for ryggen.

Prosjektet er allerede finansiert og har nesten fått inn det dobbelte av det utviklerne satset på. Det vil være mulig å bestille fra Kickstarter frem til 3. mai. Produsenten vil begynne å sende ut produktene fra august.

Les også: Fjernstyr kameraet med telefonen

Kilde: Kickstarter.com

Les også
Dingsen som skal gi deg fjellstabile bilder
annonse

Les også