Til hovedinnhold

Så bra er HD Voice

Telenor har fått hjelp av svensk musiker til å demonstrere lydkvaliteten.

Telenor

Telenor begynte tidligere i vår å rulle ut HD Voice, en teknologi som gir vesentlig bedre lydkvalitet på samtaler.

Stein-Erik Vellan i Telenor.

– Etter Telenors lansering har mange av kundene våre reagert meget positivt på at de til stadighet opplever skarpere lydkvalitet filtrert for bakgrunnsstøy når de snakker i mobilen, sier leder for Mobile i Telenor, Stein-Erik Vellan.

For å demonstrere lydkvaliteten inviterte Telenor den svenske visesangeren Oscar Danielson til å spille inn en låt via en mobiltelefon med HD Voice. Innspillingen ble gjort midt under rivingen av Smestad brannstasjon, med et svært høyt støynivå. Lyden fra en telefon plassert på et mikrofonstativ blant gravemaskiner ble overført via HD Voice til et lydstudio, hvor lyden ble spilt inn.

– Dette er ekte vare

Vellan sier mange kommenterer at YouTube-videoen må være "fake", men bedyrer at videoen er ekte vare. Isåfall er det ganske imponerende.

Men selv om Telenor i videoen hevder at de er den eneste operatøren i Norge som har lansert HD Voice, har også konkurrenten NetCom fått dette på plass nå. Men foreløpig er det bare noen få begrensede områder rundt Drammen som har dette fra NetCom – så Telenor har sine ord i hvert fall delvis i behold. HD Voice fra NetCom vil imidlertid bli lansert flere steder på sør- og østlandet frem mot sommeren, ifølge kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i NetCom.

Les også vår guide til 4G på mobilen

Her kan du se hele videoen:

annonse