Til hovedinnhold

Nye tulleting til Iphone

Nettstedet Webware har laget en liste over ti tilleggsprogrammer som skiller seg ut fra de øvrige og mer seriøse Iphone-applikasjonene som finnes. På listen finner du for eksempel selvforsvarsalarm og et program som gjør at Iphonen din lager Super Mario-lignende lyder når du løper og hopper.

Dette er listen til Webware over de ti mest absurde Iphone-applikasjonene:

1. Birth Buddy

Med programmet Birth Buddy kan du som gravid kvinne ta tiden når riene setter inn, slik at du får vite hvor lenge det er til babyen kommer. Applikasjonen koster ti dollar, litt over en femtilapp, men du kan også gjøre akkurat det samme med den innebygde stoppeklokken på Iphone. Du kan imidlertid sende e-post til familie og venner direkte fra Birth Buddy-programmet, men det kan du selvsagt også gjøre med e-postfunksjonen som allerede finnes på Iphone.

2. Alarm Free

Dersom du blir overfalt og ranet på gaten, er planen at du skal kunne aktivere en alarm på Iphone-programmet Alarm Free for å tiltrekke oppmerksomhet fra tilfeldig forbipasserende.           Hvor godt dette fungerer i praksis er imidlertid uvisst. Dersom Alarm Free-programmet er slått på vil den også varsle deg om Iphonen din er i fritt fall, for eksempel på vei ut av lomma di.

3. Crazy Eyes

For 99 cents, cirka fem kroner, kan du kjøpe Crazy Eyes-programmet til din Iphone. Denne applikasjonen viser ti blinkende øyne, alt fra monsterøyne til robotøyne, som du kan underholde barn eller plage kolleger med ved å holde Iphonen foran ansiktet.

4. Cow Toss

Har du et brennende behov for å kaste animerte kuer ved hjelp av trykkskjermen på din Iphone, er Cow Toss applikasjonen for deg. Dette er for øvrig ikke et spill, og du får ingen poengsum for å kaste kua. Prisen på dette programmet er også 99 cents, altså litt over fem kroner.

5. Flashlight

En lommelykt på mobilen kan være kjekt å ha. Applikasjonen Flashlight fargelegger hele Iphone-skjermen i en sterk farge, slik at den fungerer som en lommelykt. Dette kan du også kjøpe for 99 cents, eller fem kroner. Det er likevel billigere å åpne innboksen i e-postleseren din på Iphone, som også kan brukes som lommelykt fordi den har en dominerende hvit bakgrunn.

6. Handy Randy

For en femtilapp kan du kjøpe Iphone-programmet Handy Randy, som velger ut tilfeldige tall for deg. Dette kan for eksempel hjelpe deg med å bestemme hvem som får sitte foran i bilen på vei til kinoen, eller plukke ut en vinner av vinlotteriet på jobben.

7. Hold On!

Med gratisprogrammet Hold On! kan du teste hvor lenge du klarer å holde inne en knapp på din Iphone. Det er faktisk alt du kan gjøre, utrolig nok. Programmet lagrer dine lengste tastetrykk, slik at du kan slå din egen rekord senere. Utvikleren mener visstnok at applikasjonen skal bidra til bedre konsentrasjon og høyere produktivitet.

8. Offentlige transport-kart

Dette er riktignok ikke et program, men du kan laste ned kart fra hjemmesidene til diverse transportselskaper som du kan lagre på Iphonen din. Dermed blir det lettere å finne ut hvilken buss, ferje, trikk, T-bane eller tog du må ta når du er på et ukjent sted.

9. Looky

Denne applikasjonen lar deg se mulige søkeord på Google etter hvert som du skriver inn bokstavene. Looky koster 2.99 dollar, femten kroner, men dersom du går inn på Google via nettleseren Safari vil du få opp de samme søkeordene uansett.

10. World 9

Gratisprogrammet World 9 er utviklet av Super Mario-entusiast Nao Tokui, og gjør at Iphonen din lager lyder når du løper og hopper rundt. Hvilke lyder som lages avhenger av hvilke bevegelser du gjør, som igjen bestemmes av en akselerasjonsmåler i programmet. Dette er ifølge Webware sannsynligvis den mest nyttige av alle applikasjonene på listen, selv om den stort sett bare kan brukes til å underholde små barn ved å hoppe rundt som en dust.

Dersom du ikke har installert Itunes på PC-en din, vil du komme til nedlastningssiden til Apple når du trykker på linkene.

Mer om
annonse