Hvor er nettbruk sikrest?

Det tsjekkiske sikkerhetsselskapet AVG har nylig publisert en rapport som skal vise i hvilke land i verden som er farligst å bruke nettet, og i hvilke land som dette er sikrest. Hensikten med rapporten er blant annet å vise hvor i verden man skal være ekstra forsiktig med nettbruk, dersom man har reiseplaner.

Utgangspunktet for rapporten er en liste over skadelig programvare som er blitt oppdaget av sikkerhetsprogramvare fra AVG. Det ble så sjekket hvor disse programmene infiserte fleste datamaskiner – totalt 127 millioner datamaskiner fra 144 land ble med i undersøkelsen, og tallene ble samlet inn i løpet av den siste uken i juli 2010.

Sikrest i Afrika og Japan

Det kommer kanskje som en overraskelse, men syv av ti av de sikreste landene for nettbruk er land i Afrika. Det er Sierra Leone som viser seg å være det sikreste landet, etterfulgt av Niger, det vil si ifølge tall fra AVG. Forklaringen ligger nok i at det er forholdvis få nettbrukere i disse afrikanske landene.

Japan viser seg også å være lavrisikoland, dette til tross for at bredbånd er ganske utbredt i Japan. Dette forklares med at japanere generelt er mer forsiktige, og mer sikkerhetsbeviste enn mange andre land.

Farligst i Tyrkia og Russland

Ifølge rapporten er det farligst å bruke nettet i Tyrkia, Russland, Armenia, Aserbajdsjan og Bangladesh. Det sies ikke noe spesifikt om Norge i rapporten, men på bildet er deler av Sør-Norge farget rødt, noe som betyr at forholdsvis mange datamaskiner i dette området er blitt infisert av programmene på listen til AVG.

Rapporten finner du på avg.typepad.com (PDF-fil).

(Kilder: PC World.com, AVG Blogs)

Les også
Her er nettet farlig akkurat nå
Les også
Tidenes største oppdatering
Les også
Vil blokkere infiserte PC-er
Les også
Oppdatering for Flash Player
Les også
F-Secure 2011 er ute
Les også
Fiks Windows!
Les også
Passordhåndtering
Les også
Autooppdatering av programmer
Les også
Facebook-konti "avslørt"
Les også
Youtube angrepet i helgen
Les også
Ny phishingmetode utnytter faner
annonse