Til hovedinnhold

Du bør bytte nettleser

For øyeblikket pågår det en litt uoffisiell kampanje på nett i Norge for å kvitte seg med Internet Explorer 6. Dette har ikke noe å gjøre med at noen har et litt anstrengt forhold til Microsofts nettleser. Problemet er at Internet Explorer 6 er en utdatert nettleser, som har et litt lemfeldig forhold til åpne webstandarder.
Dette fører til at de som jobber med å lage webløsninger må bruke unødvendig mye tid på å sikre at ting fungerer som det skal på IE6. For det er tross alt en del som bruker denne nettleseren. Denne tiden kunne vært brukt langt mer fornuftig. All tiden med å kvalitetssikre løsninger kunne i stedet vært brukt til å lage bedre nettløsninger for oss alle.
Hos Teknofil.no er dette oversikten over de mest brukte nettleseren hittil i februar:

  1. Internet Explorer 7 – 44,4 prosent
  2. Firefox 3 – 25,0 prosent
  3. Internet Explorer 6 – 10,6 prosent
  4. Opera 9 - 6,6 prosent
  5. Chrome 1 – 4,9 prosent
  6. Internet Explorer 8 – 1,8 prosent
  7. Mozilla 1 – 1,4 prosent
  8. Firefox 2 – 1,1 prosent

Dette viser at Internet Explorer 6 er den tredje mest brukte nettleseren hos Teknofil, og slik kan vi selvsagt ikke ha det. Derfor oppfordrer vi alle som sitter på Internet Explorer 6 til å bytte til en av de nyere og mer standardiserte nettleserne.


Hvilken nettleser bruker du?
Du vet kanskje ikke hvilken nettleser du sitter og bruker selv. Vi har derfor laget et lite script som viser deg dette. Du bruker:

Får du beskjed over om at du ikke har Internet Explorer 6 kan du prise deg lykkelig. Allikevel kan det også være en ide for andre å oppgradere nettleseren sin. Firefox 2 er blant annet en utdatert leser, selv om den tross alt er et langt bedre alternativ enn Internet Explorer 6.

Vi ønsker ikke å velge side i nettleserkrigen og lister derfor opp de mest aktuelle nettleserne slik at du kan velge selv:

Vi er selvsagt klar over at det er mange som bruker bedriftsmaskiner til å besøke oss. Disse er ofte underlagt et strengt regime og kan ikke umiddelbart oppdateres. Det er allikevel lov å sette press på IT-avdelingen på jobben for å få dem til å oppgradere maskinene.

Uansett, ta ansvar og bytt nettleser du også. Eventuelt, hvis du er oppdatert kan du få noen andre til å oppgradere.

Mer om
annonse