Nyhet

Rimelig tokjerne fra Samsung

Galaxy S Advance får tokjerneprosessor og Super AMOLED-skjerm.

Samsung har annonsert det som skal være den hittil billigste Samsung-mobilen med tokjerneprosessor, Galaxy S Advance. Telefonen blir i første omgang tilgjengelig i Russland, før den gradvis vil bli lansert i resten av verden – inkludert Europa.

Det er ikke kjent hvilken prosessor som benyttes i telefonen, men Samsung oppgir i sin pressemelding at det er snakk om en "dual core 1,0 GHz" prosessor.

Super AMOLED-skjerm

Den nye telefonen har mange likheter med Samsung Galaxy R, men skjermen er litt mindre (4,0 mot 4,2 tommer). Samsung har imidlertid valgt en bedre skjermteknologi enn i R-modellen; Super AMOLED mot Super Clear LCD på Galaxy R. Skjermen har en oppløsning på 480 x 800 punkter.

Telefonen er ellers utstyrt med 768 MB RAM og inntil 16 GB intern lagringsplass. Den har støtte for 14,4 Mbps HSDPA. Telefonen veier 120 gram, og er dermed 15 gram lettere enn Galaxy R.

Kameraet er på 5 megapiksler, som også er det samme som på Galaxy R.

Samsung opplyser at telefonen vil lanseres med Android 2.3 "Gingerbread", med Samsungs eget TouchWiz-brukergrensesnitt på toppen. Det opplyses ikke om eventuell oppgradering til Android 4 "Ice Cream Sandwich".

Galaxy S Advance vil leveres med tjenesten Find My Mobile, som gjør det mulig å spore mobiltelefonen, og eventuelt fjernslette en telefon som er kommet på avveie.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Hils på Samsung Galaxy R
annonse