Tek.no

Nyhet

Anonymous med angrep på italienske myndigheter

Skal ha lagt ut sensitiv informasjon om andre land og store bedrifter.

26 Juli 2011 14:15

Den nettbaserte aktivistgruppen Anonymous har funnet seg enda et nytt offer, og som oftest er det myndighetsinstitusjoner som må unngjelde for hackergruppens vrede. Det siste i en snart endeløs rekke av offre skal være Italias tjeneste for nettsikkerhet (CNAIPIC), melder BBC på sine nettsider.

La ut sensitiv informasjon

CNAIPIC skal ha ansvaret for landets IT-infrastruktur og vokte viktig informasjon om landets politikk. Ifølge BBC skal 8 gigabytes med informasjon være borte fra CNAIPICs servere, for deretter å ha blitt publisert på en Pastebin-side. Etter det BBC erfarer skal innholdet på de publiserte dokumentene være opplysninger om offentlige kontorer som Australias forsvarsdepartement og det amerikanske landbruksdepartementet.

Kort tid etter hackingen la Anonymous ut en tweet om dette.

Også data om private bedrifter som Gazprom, Exxon Mobil og mange andre skal ha vært tilgjengelig på nettet.

Men hackergruppen gir seg ikke med det. De avslører også styringsstrukturen innad hos CNAIPIC, med blant annet bilder av de ansatte og hvilken stilling de har. BBC har prøvd å få tak i talsmenn fra CNAIPIC for kommentarer uten hell, melder de på sine nettsider.

Kan være en hevnaksjon

Selve årsaken til nettangrepet er fortsatt uvisst. Men trolig kan det være en hevnaksjon etter at italienske myndigheter arresterte en rekke sentrale skikkelser i Anonymous tidligere denne måneden. Selv har hackergruppen ikke villet kommentere så mye rundt aksjonen, men sier de fikk informasjonen fra en “kilde”. De skal også ha annonsert om hackerbragden på sin offisielle Twitter-side.

“ AntiSec slår til hos den Italienske regjeringen. Silent no more”, skal de ha twitret.

LES OGSÅ: Razzia mot anonymous.

Les også
Anonymous bygger eget sosialt nettverk
annonse

Les også