Til hovedinnhold

Nå får du Android 4.0 på HTC Sensation

... og snart på Samsung Galaxy S II.

HTC Sensation

Eiere av HTC Sensation og Sensation XE kan nå laste ned en oppdatering til Android 4.0, Ice Cream Sandwich.

Foreløpig får du ikke den nyeste versjonen av HTCs brukergrensesnitt HTC Sense, men versjon 3.6. Versjon 4.0 av Sense ventes på et senere tidspunkt.

For å oppdatere trykker du Meny-tasten på telefonen og velger Innstillinger -> Om telefonen -> Programvareoppdatering.

Hvis du får melding om at det ikke finnes noen oppdateringer ennå, må du smøre deg med litt tålmodighet. Oppdateringen rulles nemlig ut gradvis, men de nordiske landene er blant de første som får den.

Kan ta noen dager

Du får varsel på mobilen din når oppdateringen er klar (FOTA - Firmware over the air). Om du ikke har fått varsel ennå, så er det ikke fordi det er noe galt. HTCs server sender nemlig ut oppdateringene i puljer,for å unngå at serveren får problemer når to millioner telefoner skal hente oppdateringen samtidig. Utrullingen er basert på telefonens IMEI-nummer, og hele prosessen kan ta noe dager. Får du varsel og venter med å oppdatere, så vil du få en påminnelse fra HTC om tre til syv dager.

HTC oppdaterer i denne omgang Sensation og Sensation XE. Oppdatering til de øvrige modellene kommer først etter at den nye One-serien er rullet ut, noe som skjer fra 2. april.

PS! Vi har fått rapporter om at noen av leserne våre har hatt problemer med oppdateringen av HTC Sense. Del gjerne dine erfaringer med leserne i kommentarfeltet under.

Samsung Galaxy S II

I morgen, lørdag 10. mars, skulle den etterlengtede oppdateringen til Android 4.0 Ice Cream Sandwich komme til Samsung Galaxy S II, ifølge Android Community, som også viser til offisiell informasjon fra Samsung.

Nå viser det seg, ifølge Engadget at datoen er feil. Samsung har nemlig sendt ut en Twitter-melding om at 10. mars var feil dato, og at de vil bekrefte endelig dato så snart oppgraderingsplanene er klare.

Les også: Slik er Ice Cream Sandwich

(Kilder: Android Community og Samsung)

annonse