Til hovedinnhold

Verdens grommeste alt-i-ett

HP frir til proffene med arbeidsstasjonen Z1.

Såkalte alt-i-ett-maskiner, der alle komponentene integreres i selve skjermen, er på ingen måte noe nytt. Apples iMac er kanskje det mest kjente eksempelet, men også flere PC-produsenter har slike modeller ute på markedet.

Les også: Apple iMac møter Asus' alt-i-ett

Men alt-i-ett-maskinene har liksom ikke helt slått igjennom. Spesielt bedrifter med litt tyngre brukere har hatt reservasjoner, ettersom tradisjonelle alt-i-ett-modeller ikke er spesielt enkle å oppgradere eller reparere. I tillegg har de typisk hatt begrenset med datakraft.

27-tommer som mener business

Med den nye alt-i-ett-modellen Z1 mener HP å ha funnet løsningen. Dette er etter sigende verdens første skikkelige 27-tommers arbeidsstasjon, og vil nok appellere både til øyet og hjertet for noen av oss maskinvarenerder.

Innmaten vil kunne skreddersys etter behov og omkretsen på seddelrullen, men i ytterste instans snakker vi Intel Xeon-prosessor, 32 GB ECC-RAM, SSD-er i RAID og Quadro-grafikk fra Nvidia. Selve IPS-panalet skal kunne vise en milliard farger og har 2560 x 1440 piksler.

Modulbasert

Enkel utskifting av deler er kanskje likevel det som gjør at HP Z1 skiller seg såpass merkbart fra konkurrentene. Skjermen kan enkelt vippes ned i "liggende" stilling og åpnes som en koffert. Det meste av innmaten sitter som moduler du da kan ta ut og sette inn med et par enkle håndgrep – altså helt uten verktøy.

Maskinen skal dessuten være utstyrt med kjøleløsninger som gjør den "whisper quiet".

Ved siden av det mest nødvendige er Z1 også utstyrt med HD webkamera, doble stereohøyttalere og trådløst nettverk. Blu-ray-brenner er valgfritt. Ellers nevner vi 2 x USB 3.0, 4 x USB 2.0-porter, Firewire, DisplayPort, minnekortleser, lyd inn/ut, SPDIF og gigabit LAN.

HP Z1 vil bli tilgjengelig i april måned. Veiledende priser her i Norge vil starte på 12 490 kroner – da eksklusive MVA.

For litt god hardware-erotikk anbefaler vi deg videre å se videoen under.

annonse