Til hovedinnhold

Ny iPhone dobler dataforbruket

Nye vaner fører til at mobilregningen eksploderer.

De som eier en iPhone 4S overfører i snitt dobbelt så mye data som de som har en iPhone 4. Det går frem av en undersøkelse fra det britiske nettverksteknologi-selskapet Arieso, som Reuters refererer til.

Det er ikke forskjeller ved selve telefonene som gjør at dataforbruket er så mye høyere, men at de nyeste modellene rett og slett brukes på en annen måte enn de gamle. Nye og kule apper og tjenester får skylden.

Sjekk om du har abonnementet som er billigst for deg: Gå til Ringepriser

Arieso brukte den gamle iPhone 3G-modellen som referansemodell da de gjorde sammenligningen.

IPhone 4S-eiere overfører i gjennomsnitt tre ganger mer data enn de som bruker den gamle iPhone 3G-modellen. Brukere av den forrige iPhone-modellen, iPhone 4, brukte bare 1,6 ganger så mye data som iPhone 3G-eiere.

Snakkesalig Siri koster penger

En kraftig økning i bruk av nettskybaserte tjenester som for eksempel iPhones personlige assistent "Siri", oppgis som årsaken til det høye dataforbruket blant iPhone 4S-brukerne. Hver gang du spør Siri om noe, overføres data frem og tilbake over mobilnettet.

Skytjenesten iCloud, og Photostream, laster opp data – men denne funksjonen er såpass smart at den kun laster opp når du er tilkoblet trådløst nettverk (wifi).

Dataforbruket blant iPhone 4S-brukere er faktisk så høyt, at det overgår dataforbruket til de som bruker iPad. En iPad 2-bruker har et dataforbruk som ligger 2,5 ganger høyere enn forbruket til iPhone 3G-brukere.

15 ganger mer i 2015

Datatrafikken i mobilnettet vokser kraftig, og både Telenor og NetCom har vært nødt til å oppgradere sine mobilnett som følge av dette.

Telenor regner med en dobling av datatrafikken hvert år, og at mobiltrafikken i 2015 skal være 15 ganger høyere enn den var i 2011.

Med høyere databruk er det viktigere enn noensinne å sørge for at du har et mobilabonnement som passer ditt forbruk. På vår tjeneste Ringepriser kan du selv legge inn ditt forbruk, og sjekke om du har det abonnementet som er billigst for deg.

Les også hvordan Android 4 kan gi deg oversikt over dataforbruket.

Les også:
Ni ganger dyrere enn NetCom i utlandet

Telenor åpner nytt mobilnett

(Kilde: Reuters)

annonse