Til hovedinnhold

300 millioner bruker Facebook på mobilen

I løpet av jula nådde Facebook en ny milepæl.

Facebook, verdens mest populære sosiale nettverkstjeneste, er naturligvis temmelig populær på mobilen også. Ifølge Cellular-News har 300 millioner mobilbrukere logget seg på Facebook via mobiltelefon i desember.

Månedstallene viser at 117 millioner av de mobile Facebook-brukerne logget seg på via en iPhone, iPod- eller iPad, mens Android-brukere teller 87,8 millioner i tallet. Suksessivt følger BlackBerry, "feature phones" og Symbian. Nederst ligger Windows Phone med kun 1,1 millioner Facebook-brukere.

For daglig Facebook-bruk passerte derimot Android så vidt iPhone- og iPod (iPad ikke medregnet) mot slutten av desember. Ifølge analytiker Benedict Evans i Enders Analysis bruker 70 prosent av mobilbrukerne Facebook-apper i stedet for mobilutgaven til Facebooks nettsider.

At Facebook runder 300 millioner månedlige brukere på mobil viser hvilket enormt potensial som ligger i mobilapper for øyeblikket. Andre typer tjenester, andre bedrifter, har mulighet til å kapre til seg mange av de samme brukerne som Facebook har i dag. Samtidig bekrefter statistikken en trend vi har sett i 2011 - nemlig at Android er på fremmarsj.

(Kilder: Cellular-News)

Mer om
annonse