Tek.no

Nyhet

Annonseblokkering skader oss

Slik skrur du av AdBlock.

18 Apr 2011 14:20

Her på Hardware.no har vi mange lesere med langt over middels kunnskap om datamaskiner og programvare. Vi er heldige nok til å ha brukere som både er aktive på våre fora, og flinke til å hjelpe hverandre med problemer som kan oppstå.

Både interessen og kunnskapen til våre lesere gjør oss imidlertid også ekstra utsatt for programvare designet for å blokkere annonsene våre, slik som for eksempel AdBlock.

Adblock blokkerer alle våre annonser, og gjør at vi mister mange annonsevisninger, og som en følge av det, inntekter. Nettstedet vårt er nær utelukkende finansiert av annonsepenger, og i motsetning til hva folk flest tror, er det annonsevisninger vi tjener penger på, ikke annonseklikk. Dette er desverre en realitet for alle nettaviser i Norge. Nettaviser får ingen pressestøtte fra den norske stat, slik andre medier får.

Les også: Kommentar: Jeg, kjøpt og betalt

Relevante annonser

På Hardware.no og resten av Mediehuset Tek jobber vi aktivt med å holde annonsene våre relevante for lesere våre. I mange tilfeller gir annonsene spesielle tilbud til våre besøkende, slik som lave priser, gratis frakt eller eksklusive kampanjer. Vi takker ofte nei til annonsører som vi mener ikke er passende eller relevante for vår lesergruppe. Dette kan imidlertid bli vanskelig å fortsette med hvis inntektsstrømmen vår ikke opprettholdes.

Strenge krav

Hvis du er redd for at annonsene våre vil gjøre opplevelsen din av nettsiden vår tregere, kan vi opplyse om at vi har strenge krav til annonsørene våre. De må forholde seg til spesifikke formater og størrelser, og de aller fleste annonsene våre har en filstørrelse under 50 kb. I tillegg har vi bare fem flater på nettstedene våre som vi tilbyr til annonsører, for å gjøre det lettere å skille fra det redaksjonelle stoffet.

Les mer om kravene vi stiller til annonsørene våre på Mediehuset Tek sin nettside.

Vi er imidlertid klar over at i vårt nåværende design kan noen annonser, spesielt de rundt toppen av siden, kan virke overveldende, sammenlignet med plassen til det redaksjonelle stoffet. Dette skal rettes på i det nye designet, som skal lanseres i løpet av sommeren. Da vil den redaksjonelle plassen bli bredere (1000 piklser), og en del annonser vil flyttes på for å skape mer luft og oversikt.

Slik deaktiverer du AdBlock på Hardware.no

Vi ber ikke om at du fjerner AdBlock helt, men vi hadde satt veldig stor pris på hvis du kunne deaktivert annonseblokkeringen på våre domener, for å hjelpe Hardware.no videre.

Dette er en enkel sak å gjøre, uansett hvilken nettleser du har. Vi tar for oss Firefox og Chrome her, da de er de mest populære nettleserene på Hardware.no.

Firefox:

Chrome:

annonse