Til hovedinnhold

Nokia lanserer X3 Touch and Type

X3-02 Touch and Type kommer i mange farger.

Det er ikke mange dagene siden ryktene om en ny Nokia-modell ved navn X3-02 dukket opp. Da sa ryktebørsen at telefonen sannsynligvis ville være på vei mot det kinesiske markedet.

Nå er pressemeldingen her og, alt tyder på at X3 Touch and Type, som finnene har kalt den, ser ut til å havne også i norske mobilhyller.

Billig

125 euro er oppgitt pris, før avgifter og eventuell subsidiering. Det skulle tyde på at den vil lande på omkring tusen kroner. Dermed befinner den seg prismessig et sted omkring dagens Nokia C5. I motsetning til C5 dreier det seg her ikke om noen smarttelefon. Som musikktelefon og navnebror Nokia X3, kjører X3 Touch and Type Nokias egen S40-plattform.

Les også: Test av Nokia X3

Telefonen har en trykkskjerm på 2,4 tommer og med oppløsning på 240 x 320 piksler. Til tross for rimelig prislapp har den dessuten støtte for super-3G og trådløse nett.

- For de med årevis av tastetrening

- Våre undersøkelser viser at forbrukere som gjennom års trening har blitt raske tekstmeldere ønsker å fortsatt kunne taste svært raske tekstmeldinger, samtidig som også trykkskjermer kan være av nytte, sier Mary McDowell, visepresident for Nokias mobilavdeling.

Like fullt må nok de raskeste tasterne belage seg på en liten innkjøringsperiode med X3-02. De numeriske tastene, foruten 0, sitter nemlig der man skulle forvente. 0, stjerne og firkanttast har derimot fått plass i høyden, ved siden av de andre talltastene.

Der man i dag er vant til å finne mellomrom og spesialtegn under talltastene må man nå venne seg til å se etter disse til høyre på telefonen. Å eksperimentere med nye tastaturoppsett er egentlig ikke noe nytt for Nokia. Nokia 3650 stod sammen med Siemens SX1 for to av de merkeligste tastaturoppsettene i Symbians barndom.

Musikalsk telefon

Av øvrig bestykking på telefonen finner vi et kamera på fem megapiksler uten autofokus. Telefonen skal, som sin navnebror, være fokusert mot musikk og den har vanlig minijack slik at man kan koble til egne hodetelefoner.

Egne musikktaster, støtte for minnekort og stereo Bluetooth-tilkobling er også viktig for musikkelskerne. Sammen med telefonen lanserer også Nokia høyttaleren MD-11 som som er en liten mono-høyttaler man kan ta med seg i lommen. Har man to slike kan man koble dem sammen for å få stereo lyd, står det i Nokias pressemelding. Minihøyttaleren vil koste omkring 25 euro, altså et sted mellom 200 og 300 kroner her på berget.

(Kilde: pressemelding)

annonse