Tek.no

Nyhet

Rå skjerm på HTC Sensation

24 Mai 2011 06:00

Vi har pakket HTCs nye flaggskip opp av esken, og fyrt den opp. Om ikke lenge vil testen være klar. Da vil vi også kunne si noe sikkert om hvordan den hevder seg i forhold til Samsungs nye toppmodell, Galaxy S II.

For det er i denne divisjonen HTC Sensation hører hjemme. Telefonen har tokjerneprosessor, 4,3 tommer stor skjerm og er proppet med teknologi.

På en del områder må HTC se seg slått av Samsung. Det gjelder ikke minst på vekt og hastigheter i mobilnettet. Samsung Galaxy S II har også en svært god skjerm, nærmere bestemt en Super AMOLED Plus-skjerm, i samme størrelse som Sensation-skjermen.

Ulike teknologier

HTC satser på sin side på Super LCD. Og aldri før har vi sett en 4,3-tommer mobilskjerm med høyere oppløsning. Med 540 x 960 punkter blir skjermen definitivt sylskarp. Men du skal ha godt syn for å se bildepunktene enten du velger den ene mobilen eller den andre.

Det er imidlertid liten tvil om at Samsungs AMOLED-skjerm har bedre kontrast og bedre sortnivå enn skjermen på HTC Sensation. I direkte sollys kommer de to ganske likt ut, men surfing på nettsider med liten skrift ser best ut på HTC Sensation.

Nå skal det måles og testes og innen uken er omme kommer svaret. Hvilken av de to trekker det lengste strået – HTC med sin høyoppløste skjerm, eller Samsung med Super AMOLED.

Les også
Små mobiler kan få store skjermer
Les også
HTC-mobiler får "bedre" skjerm
Les også
Super-AMOLED i gresk skjermduell
annonse