Til hovedinnhold

Sonys nettbrett har to skjermer

Frem til nå har Samsungs Galaxy Tab vært den største utfordreren for Apples iPad. Med årets lansering av Apple iPad 2 og Googles nye operativsystem for nettbrett, Android 3.0 Honeycomb, er det fortsatt usikkert hvordan markedet vil se ut ved årets slutt.

Sony har til nå ikke hatt nettbrett på markedet, men ryktene har gått den siste tiden.

Nettbrett med to skjermer

Nå er det slutt på ryktene, for denne gang. Sony har lansert to nettbrett som har fått navnene S1 og S2. S1 vil ha en skjerm på 9,4 tommer, mens S2 vil være en toskjermløsning der hver skjerm er 5,5 tommer stor. Begge brettene vil kjøre Android 3.0.

Internettilgang vil besørges av 3G eller 4G, i tillegg til Wi-Fi. Begge nettbrettene vil være i stand til å kjøre PlayStation-spill gjennom spillportalen PlayStation-suite, en portal som også er tilgjengelig på Sony Ericssons Xperia Play.

Jakter på sølvplassen etter iPad

Ikke bare skal Sony nå kaste seg inn i et nytt marked, allerede i januar kunngjorde Sony-topp Kunimasa Suzuki at selskapet ville jakte på sølvplassen i nettbrettmarkedet, etter Apples iPad. Suzuki er visepresident i Sonys avdeling for forbrukerprodukter.

Ifølge analysebyrået Gartner er dette markedet forventet å øke til 294 millioner enheter årlig mellom 2011 og 2015, og de forventer at Android-baserte enheter vil utgjøre nesten halvparten av dette markedet.

Må skille seg ut

- Til tross for at de kommer sent til markedet har de potensiale, ettersom alt som skal til er en enkelt ting som skiller dem ut, sier Lee Sun-tae, analytiker ved Meritz Securities in Seoul.

Analytikeren understreker at det lett kan gå andre veien, der nettbrettene kun blir anonyme produkter i et hav av Android-baserte enheter.

Mange om beinet

Dette var da også et inntrykk vi fikk av Android 3.0-brettene på mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona, der de fleste av de kommende nettbrettene ble vist frem. Det var rett og slett få nettbrett som skilte seg ut enten det kom til fysisk design eller menyer.

Både Samsung, LG, Asus og Acer er på vei til markedet med Honeycomb-baserte enheter. Motorolas Xoom er allerede på markedet, men Motorolas nærvær er noe begrenset utenfor USA - og det ryktes dessuten at nettbrettet muligens vil møte et snarlig endelikt.

(Kilde: reuters.com, pressemelding)

annonse