Nyhet

Vil styre dialekten til programlederne

I anledning at Melodi Grand Prix går av stabelen for 56. gang i Düsseldorf den 14. mai, har Logitech i samarbeid med Opinion Matters utført en studie av folks TV-vaner rundt talentkonkurranser.

Ønsker mer kontroll

32 prosent av nordmenn som har blitt spurt i undersøkelsen skulle gjerne hatt mer kontroll over TV-sendingen i form av knapper på fjernkontrollen som kan endre kameravinkler, mens 24 prosent kunne tenke seg en mute-knapp som fjerner bestemte sangere i grupper.

Ti prosent skulle også ønske at det var mulig å endre dialekten til programledere via fjernkontrollen for å gjøre dem mer forståelige.

Det er med andre ord ingen grenser for hva folk egentlig kunne tenke seg å kontrollere i slike konkurranser.

Lav toleranseterskel og sangfugler

29 prosent av de spurte ser på en opptreden i maksimalt 20 sekunder før de bytter kanal, mens 30 prosent syns derimot det er irriterende med forstyrrelser som å skru ned volumet.

Så mange som 57 prosent irritererer seg over at noen skifter kanal i reklamepausene.

En god del nordmenn er i tillegg glade i å synge med når de ser på talentkonkurranser – 16 prosent forteller at de eller folk de ser konkurransen sammen med pleier å synge med.

Uante muligheter?

– Det er alltid veldig nyttig å lære mer om folks atferd i hjemmet. Logitechs Harmony-fjernkontroller gjør hjemmeunderholdningen enklere, slik at forbrukerne kan konsentrere seg om å se på TV, sier Robert Jacobsen, som er nordisk salgssjef i Logitech.

Kan folks relativt betydningsfulle ønske eller behov om å kontrollere TV-sendingene i større grad enn tidligere skape grobunn for et hittil lite utforsket marked med skreddersydde TV-opplevelser? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Boks fjerner banning
Les også
TV-skolen: PVR-dekodere
Les også
Seinfeld får nettside
Les også
TomTom solgte trafikkdata
Les også
Her er Viasats nye opptaker
Les også
Flere får se YouTube på TV
Les også
TV-Skolen: Mediespillere
Les også
Rå THX-surround fra Logitech
annonse