Tek.no

Nyhet

Samsung Apps når 5 millioner nedlastinger

24 Mai 2011 21:00

Samsung Apps, Samsungs egen nettbutikk for Smart TV-applikasjoner, har nådd fem millioner nedlastinger. Den verdensomspennende tjenesten, som også er tilgjengelig her i Norge, ble lansert i februar 2010 og inkluderer apper som er gratis eller koster penger.

Ifølge Samsung er det nå over 550 apper tilgjengelig på Samsung Apps, men dette antallet varierer fra land til land på grunn av opphavsrett og tilgjengelighet av proprietære programmer. De mest populære applikasjonene er YouTube, Google Maps, Accuweather, Vimeo og Texas Hold 'Em.

Rask vekst

Antall nedlastinger øker kraftig. Tjenesten nådde to millioner nedlastinger i januar i år, og har kommet seg opp til fem millioner nå i mai – bare fire måneder etter.

Samsung Apps gir enhver Internett-tilkoblet og kompatibel Smart-TV fra Samsung tilgang til diverse on-demand-innhold – deriblant videoer, nyheter og spill direkte på TV-en. Selskapet har i tillegg begynt å rulle ut 3D-innhold på denne tjenesten.

– Disse appene er en av hjørnesteinene i den overordnede Smart TV-opplevelsen og de vil fortsette å vokse i både antall og variasjon, sier Kevin Kyungshik Lee, visepresident ved Visual Display Business-avdelingen i Samsung Electronics.

(Kilder: What HiFi?)

Les også
Samsungs Smart TV-er får 3D-spill
Les også
Samsung slipper 3D-VOD
Les også
Se TV-sendinger med Samsung Galaxy
Les også
Gjør Samsung Galaxy om til fjernkontroll
annonse

Les også