Tek.no

Nyhet

Nå får du Exchange-støtte på iPhone

Marius Røstad
8 Nov 2007 10:59

Selv om Apple kaller iPhone en såkalt smartmobil mangler den flere funksjoner i forhold til rivalene i dette markedet. Ikke minst er det nesten et minstekrav at den kan hente e-post fra Microsoft Exchange og Lotus Domino. Via en tredjepartsløsning er dette nå mulig.

Les også:
- Apple åpner iPhone
- Microsoft ”tar av seg hatten” for iPhone
- Derfor er Iphone uinteressant

Sikker nett-tilgang
Amerikanske Visto Mobile har nemlig kommet med en løsning som kan gi iPhone innpass i større bedrifter. De gir nemlig sikker tilgang til bedriftens Microsoft Exchange- eller Lotus Domino-server.
- Vi er glad vi kan tilby iPhone-brukerne sikker tilgang til bedriftens e-postløsning, i tillegg til alle livsstilsprogrammene som allerede er tilgjengelig med denne mobilen. Med Visto Mobile blir iPhone det eneste en person trenger, både når det kommer til personlige og profesjonelle behov, sier markedsdirektør Doug Brackbill i Visto.
Programmet må lastes ned på brukerens PC eller bedriftens nettverk. Deretter kan Exchange-data hentes via iPhone-nettleseren Safari. Selv om dette er et steg i riktig retning, ville vi i en ideell verden helt klart foretrukket en egen applikasjon som fungerte sammen med Mail-programmet på mobilen.
Det kan det hende vi får om ikke så altfor lenge. Etter jul kommer nemlig Apple til å slippe et utviklingsverktøy som gir lovlige tredjepartsprogrammer på telefon. Da er det mye som tyder på at vi kan få langt mer elegante løsninger for å løse dette problemet.

Koster å bruke
Etter at gratisperioden på 60 dager er over er det flere betalingsmuligheter. For de som kun trenger en versjon for én eller noen få brukere koster programmet 39 dollar (207 kroner) per bruker, mens selve bruken har en kostnad på 10 dollar (53 kroner) i måneden per bruker.
Større bedriftsløsninger ligger på 799 dollar (4 234 kroner) for programmet, med en årlig lisenskostnad på 199 dollar (1 054 kroner). Her koster bruken også 10 dollar per bruker i måneden.
Programmet kan lastes ned fra selskapets nettsider.

annonse

Les også