Tek.no

Nyhet

HTC anker patentsaken mot Apple

Er trygge på at de vinner i andre runde.

27 Juli 2011 12:39

Det går mot runde nummer to i retten da HTC anker patentsaken mot Apple.

Ville løse konflikten utenfor rettsalen

I forrige uke kunne vi melde at Apple sto igjen som den seirende i rettssalen, etter at dommeren i den internasjonale handelskommisjonen (ITC) avla kjennelsen sin. Saken dreide seg om to patentbrudd Apple mente HTC hadde gjort: Et som omhandlet system og metode for å utføre en strukturert behandling av data, mens den andre handlet om sanntidssignalsystem for prosessering av sammenhengende overført data. Så fort dommen falt i Apples favør var det ventet at HTC ville anke saken, og Google var raskt ute med å gi sin støtte til HTC.

I går uttalte HTC imidlertid at de gjerne ville sette seg ned å snakke med Apple om saken, slik at en løsning kunne finnes utenfor rettsalen.

- Vi er åpne for diskusjon. Vi er åpne for alle slags løsninger, så lenge løsningen og dens vilkår er rettferdige og rimelige, uttalte Winston Yung, HTCs finanssjef.

I dag ser det imidlertid ut som HTC har endret strategi igjen, og anker saken.

- Vi vil anke saken. Vi er sikre på at vi har en sterk sak mot Apple, forteller Yung i dag.

Helomvending

Mange stiller nå spørsmål ved det som kan se ut som en strategisk helomvendig i løpet av bare ett døgn. Ville ikke Apple sette seg ned å snakke, eller var det planlagt fra begynnelsen å anke saken uansett hva?

En endelig avgjørelse i saken er forventet den sjette desember.

LES OGSÅ: Dette mente leserne våre om søksmålet

(Kilder: Phone Arena 1,2)

Les også
HTC tapte første runde mot Apple
annonse