Til hovedinnhold

Internett på mobilen blir enklere

Før helgen hadde det nystartede selskapet Live Mobile en såkalt ”soft-launch” av medieportalen Ticker 1 i Norge. Med dette mobilprogrammet kan du velge kategorier som er interessante for deg, og få oppdatert informasjon om dette direkte på mobilen. Det er per i dag over 90 kategorier å velge mellom, og flere skal det bli.

Vi har tatt en prat med ledelsen i Live Mobile Norway for å lære mer om hvordan Ticker 1 fungerer i praksis.

For smarttelefoner

Ticker 1 kan foreløpig lastes ned til alle mobiler som bruker operativsystemet Symbian series 60. Eier- og grunnlegger Ann-Jeanette Brannvoll i Live Mobile sier til Mobilen.no at også mobiler med Windows Mobile snart får støtte for programmet.

- Majoriteten av alle smarttelefoner blir sertifiserte, sier hun.

Hvor mange brukere på Ticker 1 har dere et mål om å nå?

- Vi ser som et minimum at vi skal ha 20.000 brukere for å være en betydelig mediekanal for mobil. Hvis vi når 50.000 brukere blir vi kjempefornøyd, svarer Brannvoll.

(Artikkelen fortsettes.)


Grunnlegger Ann-Jeanette Brannvoll i Live Mobile.

Velg kategorier

Når du i dag bruker internett på mobilen, er du kanskje først innom en nettavis for å sjekke hovedsakene, deretter klikker du deg inn på et IT-nettsted, før du kanskje vil sjekke værmeldingen. Med Ticker 1 kan du velge ulike kategorier som du interesserer deg for, og få et sammendrag av informasjonen som finnes på nettsidene – for eksempel nyheter, fotballresultater, matoppskrifter, eller TV-guide – på mobilen. Ticker 1-programmet kommer til syne nederst på mobilskjermen når du har det åpnet. Finner du en sak du vil lese i sin helhet, klikker du på linken for å komme til selve nettsiden – men vær oppmerksom på at du da betaler normal datatrafikk for å laste inn siden i nettleseren.

- Du får appetizeren gratis, og så er det kort vei til måltidet, forklarer Brannvoll.

- Hva om du ikke finner en nettside du bruker mye på Ticker 1?

- Det er viktig for oss at nytteverdien for brukeren er høy. Men er det en nettside du savner, er det bare å tipse oss om det, svarer salgssjef Joachim Ugland i Live Mobile.

(Artikkelen fortsettes.)


Skjermbilder og meny på Ticker 1.

Datatrafikk

Selv om mobilsurfing har fått et oppsving i 2008, kvier fortsatt mange seg for å ta i bruk internett på mobilen. Dette har sammenheng med at det i lang tid har vært uoversiktlige priser på datatrafikken som genereres, og at mange derfor frykter at de må betale i dyre dommer for å surfe litt på internett på mobilen. I den senere tid har imidlertid flere operatører kommet med datapakker som er beregnet på mobilbruk, og Telenor har lovet at maksprisen på data vil gå ned på nyåret. Prisen per megabyte varierer kraftig fra operatør til operatør, men blant andre Talkmore og One Call har lagt prisen på henholdsvis 5- og 4 kr./MB, noe som anses å være en relativt grei pris.

Ticker 1 komprimerer informasjonen fra de ulike nettstedene, slik at du bruker minimalt med datatrafikk. For øyeblikket er det imidlertid ikke mulig å sjekke nøyaktig hvor mye datatrafikk som genereres av programmet, noe vi synes hadde vært nyttig. Det avhenger selvsagt av hvor mange kategorier du har valgt, men hvis du regner cirka 40 kilobyte per RSS-kategori får du en viss formening av hvor mye du bruker, får vi opplyst. Du kan også oppdatere kategoriene dine dersom du kobler til via et trådløst nettverk (WLAN). 

(Artikkelen fortsettes.)


Velg kun de kategoriene du interesserer deg for.
 

 

- Det koster deg rundt 25 kroner i måneden hvis du har 20 kategorier og en grei megabytepris, avslutter grunnlegger Ann-Jeanette Brannvoll.

Programmet Ticker 1 er gratis å laste ned, og det gjør du ved å sende en SMS med kodeord ”1963” til 1963. Live Mobile lanserer Ticker 1 i Danmark og Sverige de nærmeste ukene, og har også fått henvendelser fra Polen og land i Baltikum om å levere tjenesten der.

Mer om
annonse