Til hovedinnhold

Nå kommer 3D til Playstation

De aller fleste av oss må kjøpe en ny videospiller om vi skal få oppleve 3D. Men har du en Playstation 3 stående i stua, vil den kunne oppgraderes med en enkel programvareoppdatering.

– Playstation 3-brukere verden over vil bare trenge å oppgradere systemprogramvaren via nettet, uten noen merkostnad, sier visepresident for utvikling ved Sony, Nainan Shad.

Etter oppdateringen vil maskinen kunne kjøre 3D-spill. I tillegg må du ha en TV som støtter 3D-bilder og anskaffe briller og nye kabler før du kan få opplevelsen.

Les også: Slik kjøper du 3D-TV

De første Playstation-eierne som får gleden av oppdateringen er - typisk nok - Japan. Oppdateringen vil rulles ut på japanske konsoller 12. juni, mens europeiske og amerikanske konsoller vil følge kort tid senere. 

De første spillene som vil komme i 3D-utgave er Wipeout HD, MotorStorm og de japanske titlene Starstrike HD og Mr. Pain. Det vil også satses tungt på 3D i den kommende stortittelen Killzone 3.
Sony tror at spill vil ha mer utbytte av 3D enn film, og tar bilspill som et godt eksempel.
– Når du kikker ut av cockpiten i en racingbil er det vanskelig å anslå når svingen kommer, siden du sitter lavt og kjører på en flat bane. 3D forandrer på det. Her er jeg, der er slutten av bilen, der er slutten av veien, forklarer PR-ansvarlig David Wilson til PS Extreme.

Filmer kommer senere
Støtte for 3D-filmer på Blu-Ray vil ikke komme før i en oppdatering mot slutten av året ifølge ShackNews.

Sony avslørte planene sine allerede i september i fjor, og håper at 3D-oppgraderingen er det som skal til for å ta ledelsen tilbake i konsollmarkedet. Per dags dato finnes det 205 000 Playstation 3 i landet som kan få 3D-muligheten aktivert, ifølge Spillforeningens tall.

Mer om
annonse