Til hovedinnhold

Vil fylle Wave med moro

Samsungs operativsystem for smartmobiler, Bada, er fremdeles en lillebror i markedet. Men det har verdens desidert største produsent av touch-mobiler tenkt å gjøre noe med. I Oslo sitter tre unge menn og tester nye Bada-applikasjoner på heltid.
Foreløpig finnes det bare én mobiltelefon med Bada OS, og det er Samsung Wave. Men Samsung legger ikke skjul på at det vil komme flere modeller i Wave-familien, og at målet med Wave er å gjøre smartmobiler tilgjengelige for alle.
Men for å gjøre Bada attraktivt kreves det gode programmer til telefonene.
- Vi jobber med å få på plass en norsk applikasjonsbutikk i løpet av høsten, sier Stig-Ove Langø i Samsung. Og for å få fortgang i utviklingsarbeidet har Samsung ansatt tre personer som bruker dagene sine på programtesting.
Det er Samsung i England som styrer strømmen av programmer som skal testes.

Mest spill

- Vi får inn mellom 20 og 70 nye applikasjoner hver dag, sier Christian Hajum, en av de tre testerne, til Mobilen.no. Det er spill som dominerer, etterfulgt av underholdningsprogrammer og referanseprogrammer. Applikasjonene testes på tre nivåer. I de enkleste tilfellene sjekker vi bare at programmet lar seg installere, at det starter, og at det kan avinstalleres. På nivå to sjekker vi at alt fungerer som det skal. Det kan blant annet være å sjekke hva som skjer om det kommer inn en melding eller at anrop mens applikasjonen kjører. Vi sjekker for eksempel at lyden i applikasjonen blir dempet som den skal, og at den kommer tilbake igjen etter avbruddet, forteller Hajum.
Rundt 10 prosent av programvarene som kommer til test har feil som må rettes. Ofte dreier det seg om at programmet inneholder tegn eller språk som ikke vises riktig på norske telefoner.
Ennå er det ikke satt noen offisiell dato for lanseringen av den norske applikasjonsbutikken, men du kan allerede nå laste ned gratisprogrammer fra den internasjonale applikasjonsbutikken.
Her kan du lese vår test av Samsung Wave, Bada-mobilen som fikk terningkast 6.
Prisen på Samsung Wave kan du sjekke med vårt prissøk.

Mer om
annonse