Til hovedinnhold

– iPad 2 kommer i år

Det har bare gått syv måneder siden verden først fikk se iPad, men flere eksperter mener at en ny versjon er rett rundt hjørnet.

Nettbrettet har vært en ubetinget suksess for Apple så langt. Bare i løpet av lanseringsuken solgte det bedre enn den første iPhone gjorde. Syv prosent av bærbare PCer som selges i verden er nå en iPad.

Nå må selskapet klare å føre suksessen videre, og flere bloggere og analytikere mener at en ny iPad er nødvendig for at det skal kunne skje.

Noe av årsaken er at spriket mellom iPhone og iPad har blitt for stort etter lanseringen av iPhone 4. Sistnevnte mangler mange av de nye funksjonene og virker som et mye eldre produkt i sammenligning.

Les også: Test av iPhone 4

Konkurrentene spretter også frem som paddehatter. Bare den siste måneden har vi fått høre om Asus Eee Pad, Blackberry BlackPad, Huawei S7, Samsung Galaxy Pad og israelske MasterPad. Selv om iPad er ansett å være i en egen liga når det kommer til brukervennlighet og design, ligger den etter når det kommer til skjermoppløsning og tilkoblingsmuligheter.

Ingen menigmann har foreløpig sett en iPad 2 i live, men de første sporene dukket opp denne uken da kodere fant en referanse til en ny iPad i nyeste utgave av operativsystemet iOS. Det indikerer at det foregår testing av produktet i felten.

[wip4: img=2 align=middle]

Dette er hva ekspertene tror vi vil få se i den neste iPad.

 • Høyere oppløsning
  Etter å ha brukt den sylskarpe nye skjermen på iPhone 4 (326 piksel per tomme) virker skjermen på iPad (132 piksel per tomme) slørete og kjedelig. Med en mer høyoppløst skjerm vil iPad styrke sin posisjon som videospiller, fotoalbum og e-bok. Et alternativ kan være å lansere en mindre utgave av iPad og beholde dagens oppløsning.
 • Kamera – foran og bak
  Uten kamera kan man verken ta bilder eller føre videosamtaler, standardfunksjoner som vi er vant til fra alle Apples mobile produkter. Det er til og med funnet et spor til å montere en kameramodul i dagens iPad, så det er ingen tvil om at selskapet har lekt med tanken. I versjon 2 kommer det kamera, sammen med støtte for FaceTime.
 • Mer lagringsplass
  Selv om dagens største iPad har rommelig plass med sine 64 GB, er det ingen tvil om at mange brukere har nytte av mer lagringsplass – spesielt siden man ikke kan oppgradere plassen med minnekort. Glem heller ikke at iPod Classic nådde 160 GB allerede i 2007.
 • iLife
  Apple har allerede konvertert kontorprogrammene fra iWork til iPad, men det er selskapets iLife-programmer som er mest interessante for den jevne forbruker. Fotomanipulering i iPhoto, filmredigering i iMovie og musikkarbeid i GarageBand er alle bruksområder som burde fungere utmerket på en iPad.
 • Bedre tilkobling til TV
  Per i dag klarer iPad bare å vise utvalgte apps (Keynote, YouTube, Safari, foto og iTunes-kompatible videoer) på en TV-skjerm eller prosjektor. VGA-utgangen har dessuten en maksimal oppløsning på 1024 x 768 piksler som er for lite til å vise Blu-Ray og foto i sin fulle oppløsning. Ikke minst er overføringen analog, som gir skurr og støy i bildet.

Det er foreløpig ikke mulig å kjøpe iPad fra Apple i Norge, men flere norske nettbutikker selger gråimporterte iPad-enheter.

Les også vår test av Apple iPad.

(Kilder: AppleInsider, BoyGeniusReport, Digital Trends, ReadWriteWeb, Tech Radar)

Mer om
annonse