Til hovedinnhold

Viste frem rålekker LG-klokke

Kan bli din i 2016.

LG har mange jern i ilden, og en av dem er nye smartklokker. Nå ser det ut til at de vil prøve seg frem med andre løsninger enn de som brukes i dag – altså kan Android Wear-plattformen bli skiftet ut med selskapets egen WebOS-løsning, melder Android Central.

Nettsiden snappet nemlig opp en konseptmodell som svirret rundt på standen til Audi under årets CES-messe i Las Vegas. I videoen nederst på siden kan du se hvordan klokken ser ut i «levende live».

Kan brukes med tredjeparts-apper

Ikke overraskende ser klokken ut til å kunne kjøre tredjeparts apper, og på videoen er det naturlig nok en Audi-app som blir vist. Appen skal blant annet kunne gjøre ulike ting med biler fra den tyske produsenten, ved å koble seg til med NFC-teknologi.

Videre kan vi se at klokken som vises frem også har sim-kort på plass, noe som kan tyde på at også LG vil komme med klokker som ikke er avhengig av en mobiltelefon for å fungere – men blant annet kan ringe på egenhånd.

I menyene kommer det frem at klokken har fått betegnelsen LG-W120L, og kan ifølge Android Central ha en Snapdragon 400-prosessor under panseret. Dessuten skrytes det av at klokken fremstår som meget eksklusiv i materialvalgene, hvor blant annet rustfritt stål står på menyen.

Klokkens menyer viser også at det er WebOS som ligger i bunn som operativsystem – et system mange knapt nok hadde hørt tale om for et års tid siden.

Tar skrittet fra TV til smartklokke?

Kort fortalt ble WebOS i sin tid utviklet av Palm, som senere ble kjøpt av HP, til bruk på selskapets smartmobiler. Hele selskapets satsing ble en flopp, og det ble kun solgt 20 000 enheter med operativsystemet.

Til tross for at det floppet for HP, kjøpte LG i 2013 systemet av HP, hvor mange stilte spørsmål rundt hva koreaneren hadde for planer rundt plattformen. Svaret fikk vi under fjorårets CES-messe, hvor vi kunne se WebOS i bruk på selskapets nye flatskjermer. LG lyktes langt bedre enn HP med programvaren, og det hele resulterte flere millioner solgte TV-er med det nye operativsystemet i 2014.

Nå ser det altså ut til at LG tar WebOS inn i varmen på andre enheter, og skal vi tro amerikanske The Wall Street Journal vil klokken vi ser på videoen bli mulig å kjøpe i 2016.

WebOS ble en av de store overraskelsene på testbenken i 2014
Les hele testen av det vi mente var årets beste TV »

(Kilde: Android Central, The Wall Street Journal)

annonse