Tek.no

Nyhet

Sonys neste toppmodell kan få fingerleser

Men kanskje havner den på et helt uvanlig sted.

17 Apr 2015 11:58

Mobilmodeller med innebygget fingeravtrykksleser blir det stadig flere av. De dukket første gang opp i Motorola Atrix, for noen år siden, men etter at Apple inkluderte Touch ID-løsningen i iPhone 5S har de andre mobilprodusentene gradvis kommet etter. Samsung og HTC har i dag modeller med fingeravtrykkslesere, og nå ser det ut til at også Sony kommer til å bli med.

De siste ryktene om Xperia Z4 stammer fra Twitter-kontoen ViziLeaks. Der hevdes det at oppfølgeren til dagens Xperia Z3 får bygget inn en fingersensor i låseknappen på telefonen.

Det påstås også at Sonys nye toppmodell vil bli kledt i metall hele veien rundt. Så langt siste generasjon i Xperia Z-serien er kledt glass foran og bak, med aluminium som ramme rundt. Dermed tyder ryktene på at vi får se noen endringer også i utseendet på telefonen.

Så langt har både Apple og Samsung satset på fingersensor i hjemknappen på forsiden av telefonen. Forutsatt at ryktebildene vi så langt har sett av Xperia Z4 holder vann, er Sonys låsetast fortsatt en liten, rund knott på høyre side av enheten.

Dermed er både plasseringen, og utformingen, nokså uvanlig. Det store spørsmålet er om Sony faktisk får plass til en sensor som fungerer godt i den lille knappen, som tross alt kun utgjør en liten del av tykkelsen til en allerede syltynn telefon.

Ny lanseringsrytme

Sony har etter alt å dømme gått bort fra sine halvårlige lanseringer. Xperia Z3 ble lansert under fjorårets IFA-messe i Berlin, og tross en del rykter kom det ingen oppfølger hverken under CES i januar, eller under Mobile World Congress i mars. Det ventes nå at en oppgradert Z3 kan stå for tur i nærmeste fremtid, mens Xperia Z4 først dukker opp under IFA, i begynnelsen av september.

I det siste har det dukket opp flere rykter og lekkede bilder som skal vise den nye telefonen. Les mer om det som kanskje blir Sonys neste flaggskip her.

(Kilder: @ViziLeaks/Twitter via Phonearena.com)

Les også
Mulig bilde- og spesifikasjonlekkasje for Sonys nye Xperia Z4
Les også
Nå har den nyeste Android-versjonen landet på Sonys toppmobil
Les også
Sony Xperia Z4 Tablet er det letteste nettbrettet i klassen
annonse

Les også