Tek.no

Nyhet

Skole krever millionerstatning fra Apple

iPad-ordningen feilet totalt.

Flickr/Kominyetska
18 Apr 2015 06:00

Apple skryter på sine egne nettsider over hvordan «...iPad elskes av både lærere og elever...», men ikke alle er enige i det, skriver Ars technica. Spesielt ikke Los Angeles Unified School District (LAUSD), som på onsdag meddelte Apple at de ikke lenger ville betale for nye iPad-er i utdanningsøyemed.

Skoledistriktet krever også en erstatning på flerfoldige millioner dollar for produkter som aldri kom fram eller holdt mål.

1/3 av iPad-ene på avveie

Den opprinnelige avtalen mellom skolene og Apple var at sistnevnte skulle levere iPad-er og utdanningsprogramvare verdt 1,3 milliarder dollar. 10,1 milliarder norske kroner, altså. Programvaren skulle Apples underleverandør Pearson står for, som med 200 dollar kom på toppen av de 768 dollarene iPad-ene allerede kostet per enhet.

Noe sier oss at det ikke var helt slik det så ut da Apples iPad-er ble tatt i bruk i Los Angeles-skolene.

Så langt så godt. Problemet var imidlertid at studentene ganske snart begynte å deaktivere mekanismene som hindret dem fra å laste ned apper, og låste opp iPad-ene helt.

Resultatet? Én måned etter at pilotprogrammet startet er over 1/3 av de rundt 2 100 distribuerte iPad-ene meldt savnet. Saken ble ikke bedre da John Deasy, sjefen for LAUSD, midt under programmet ble anklaget for å ha misbrukt stillingen sin til å få gjennom avtalen. Deasy måtte gå, og en ny sjef, Ramon C. Cortines, troppet inn. Cortines besluttet deretter å avslutte programmet umiddelbart.

Vil ha tilbake pengene

Før skolene trekker seg ut av samarbeidet, ser det imidlertid ut til at de vil ha tilbake noen av de 30 millionene de allerede har betalt til Apple. Hva Apple gjør med det er foreløpig uklart. Lærerne på skolene ble etter sigende aldri helt fornøyde med iPad-læringen, og har allerede bestilt nye, gammeldagse papirbøker.

Kanskje ikke så rart, ettersom skoledistriktets advokat, David Holmquist, beskriver LAUSD som «...ekstremt utilfredse...» med produktet.

Apple har nye nettbrett i emning:
Er dette Apples neste iPad? »

(Kilde: Ars Technica)

annonse

Les også