Til hovedinnhold

– HTC-mobiler tåler ikke mørketiden

Vær-appen får tilsynelatende telefonen til å kræsje.

Shutterstock/V. Belov

Et noe uvanlig problem ser ut til å ha rammet HTC-brukere nord for polarsirkelen. Mørketiden ser rett og slett ut til å kræsje hele telefonen.

Nå tyr brukerne til Facebook for å ytre sin misnøye.

Når solen ikke går ned

Noen av tilbakemeldingene fra HTC-brukere.Foto: Skjermdump: Facebook

Det skal tilsynelatende være vær-appen Accu-Weather som gjør at alt går i frø for telefonen. Etter klokka 18.00 kræsjer telefonen jevnlig, med feilmeldingen «HTC Servicepack har stoppet». Ut fra tilbakemeldingene på Facebook-siden til HTC ser det ut til å gjelder HTC One M7 og M8.

Det spekuleres i at det er selve mørketiden som forvirrer vær-appen. Telefonen skjønner ikke at det ikke er soloppgang og solnedgang nord for polarsirkelen på denne tiden av året.

– HTC dropper UltraPixel-kameraet i One M9»

Facebook-misnøye

Skjeler vi til HTCs norske Facebook-sider, er det en rekke henvendelser fra kunder som opplever samme problem.

HTC selv har ikke gått ut med noen offisiell uttalelse, men kommer med følgende bruksanvisning til de som opplever problemet:

«Gå inn i Play butikk. Velg meny, ”tre streker”, og innstillinger, trykk så på "Oppdater apper automatisk" og endre oppdater apper automatisk haken til å "ikke oppdatere apper automatisk". Deretter gå tilbake til å Play Butikk og trykk menyen igjen og velg "Mine apper" og under listen over installerte applikasjoner se etter ”HTC Oppdateringspakke”, trykker du på den og velg avinstaller og bekreft for å avinstallere den. Dette vil fjerne HTC oppdateringspakken fra telefonen og gjøre at feilmeldingene forsvinner.»

Dersom dette ikke hjelper eller du ikke kommer deg inn i Play-butikken for å avinstallere oppdateringspakken, oppfordrer de kunder å ta kontakt med brukerstøtte på telefon eller chat.

I en epost til Tek skriver HTC Nordic at en oppdatering som fikser problemet skal komme i løpet av noen dager.

Trenger du en mobiltelefon med god batterikapasitet?
Her er telefonene som holder lengst »

(Kilde: HTC Nordic på Facebook, Nord24)

annonse