Nyhet

Norges største bank avviser bitcoin-nekt – foreløpig

Tiltak er under vurdering.

I går måtte den norske bitcoin-børsen JustCoin AS legge inn årene etter at banken deres bestemte seg for å avslutte samarbeidet med dem.

Ifølge JustCoin skal grunnen ha vært at de drev med digital valuta.

– Denne hendelsen demonstrerer behovet for desentraliserte betalingsnettverk, melder JustCoin AS i en melding til sine kunder tirsdag ettermiddag.

Det skal ikke bare være JustCoins egen bank som skal ha bestemt seg får å stoppe samarbeidet med digitale valutabørser. Selskapet hevdet at også andre norske banker skal ha bestemt seg for å sette en stopper for bedrifter som driver med bitcoin eller annen digital valuta.

DNB avviser

Tek.no har vært i kontakt med Norges største bank for å høre om de hadde vurdert å kutte kundeforholdet til digitale valutabørser. Informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB avviser på sin side at banken per i dag har noen retningslinjer om å ikke ha bitcoinselskaper som kunder, men at dette er under vurdering.

Even Westerveld, Informasjonsdirektør i DNB.Foto: DNB

– Vi er imidlertid åpne om at det er stadig flere banker som sier nei til transaksjoner knyttet til digitale valutaer, og at DNB som del av vårt internasjonale samarbeid mot hvitvasking og økonomisk kriminalitet, også vurderer vår policy knyttet til dette, skriver Westerveld i en e-post til Tek.no.

Frykter ikke konkurransen

På spørsmål om hvordan DNB ser på konkurransen med uregulerte digitale valutaer forteller Westerveld at banken slettes ikke frykter den nye betalingsformen:

– Vi frykter ikke at dette skal ta over for regulerte valutaer (som den norske kronen, red.anm), og vi forventer også større grad av regulering av digitale valutaer i fremtiden.

Dette mener ekspertene om fremtiden til Bitcoin:
Statlig regulering er positivt »

Verken Nordea eller JustCoin har vært tilgjengelige for kommentar.

Den kontroversielle digitale valutaen Bitcoin har hatt sine opp- og nedturer. Den er både et investeringsobjekt og et svært effektivt betalingsmiddel, men er også bevist å være en yndet valuta for kriminelle som ønsker å skjule transaksjoner.

Bitcoinkursen steg voldsomt i starten:
Dermed ble Norske Krisoffer tiere til millioner over natten »

Les også
Lanserte app for bitcoin-betaling
annonse