Til hovedinnhold

Nå kommer Uber til Norge

Taxiutfordrer søker Oslo-sjef.

Shutterstock

Den omstridte taxi-appen Uber søker nå etter Oslo-sjef på rekrutteringsnettverket LinkedIn.

Selskapet søker etter en talentfull, ettertraktet og intelligent person til å rulle ut sitt transportsystem.

Vedkommende må være «fryktløs som en honninggrevling»(røyskattlignende mårdyr som er kjent for å ta opp kampen mot både løver og neshorn, red. anm.), og ha «gründer-DNA».

I denne omgang rekrutterer Uber tre personer når de setter opp sitt Oslo-kontor. I tillegg til Oslo-sjefen som vil være øverste ansvarlige for satsingen, søker selskapet etter en markedssjef og en sjef for operasjon og logistikk.

Dermed er det duket på for kontroverser i Oslos fra før fragmenterte taxibransje. I dag er det 1780 drosjeløyver i Oslo, fordelt på fem godkjente taxiselskaper. Oslos fem taxi-aktører har i dag forskjellige løsninger for sentraler og bestillingsapper.

Omstridt løsning

Oppgavene til Ubers Oslo-sjef vil være å lansere Uber i Oslo, påvirke regulerende myndigheter, sørge for rekruttering av sjåfører og samarbeidspartnere og sørge for vekst i omsetning og kundegrunnlag.

Uber-appen omtales som en samkjørings-app, der passasjerer kobles sammen med biler til leie i deres område. Likevel har tjenesten blitt mottatt med sterke protester i Europa. I Tyskland er tjenesten blitt forbudt og så tillatt igjen i landets domstoler, og i juni streiket drosjesjåfører i flere europeiske storbyer i protest mot at Uber konkurrerer om passasjerene på ulike vilkår.

Alle Uber-ansatte kjører gratis med Uber. Dermed vil ikke de utvalgte behøve å tenke på hvordan de skal komme seg til jobb.

Den Uber-lignende appen Haxi er allerede lansert i Norge, noe som ikke har gått ubemerket hen. En navngitt sjåfør er blant annet blitt anmeldt for kjøring uten løyve, slik at de juridiske problemstillingene rundt denne typen kjøring kan bli avklart.

Les mer: Vil ikke assosieres med Pirattaxi-apper

Kilder: Linkedin, Bymiljøetaten

annonse