Til hovedinnhold

– Kan være farligere enn atombomber

Tesla-sjef Elon Musk sier vi må være forsiktige med å utvikle kunstig intelligens.

Montasje: Shutterstock/Colombia Pictures

Milliardæren Elon Musk, mannen bak Tesla Motors, SpaceX og PayPal, har igjen ytret sin frykt for at kunstig intelligens (AI) vil kunne skape problemer for oss mennesker i fremtiden. Dette melder CNET.

For en måneds tid siden sa Musk at han ville unngå «Terminator-situasjoner», og at det var viktig å tenke på hva slags forskning man ville gjøre på dette området. Musk har selv investert i en rekke selskaper som forsker på AI, noe som ifølge han selv gir ham anledning til å følge med på hvor langt de har kommet i utviklingen.

I en Twitter-melding i helgen skriver Musk at den nye boken Superintelligence av Nick Bostrom er verdt å lese. Her tar forfatteren for seg noen av utfordringene som er knyttet til en fremtid med superintelligente roboter. Tesla-gründeren avslutter tweeten sin med å si at AI kan bli farligere enn atomvåpen.

sitat"Worth reading Superintelligence by Bostrom. We need to be super careful with AI. Potentially more dangerous than nukes.— Elon Musk (@elonmusk) 3. august 2014"
sitat"Hope we're not just the biological boot loader for digital superintelligence. Unfortunately, that is increasingly probable— Elon Musk (@elonmusk) 3. august 2014"

CNET skriver derimot at Bostrom er kjent for å ha noen teorier som ikke nødvendigvis deles av andre robotforskere. Eksempelvis har han tatt til orde for at menneskene egentlig lever i en slags datasimulering, omtrent som i filmen The Matrix. Dette er det folk som forsker på i USA.

Hvor sannsynlig tror du det er at superintelligente roboter vil overta verden en gang i fremtiden? Diskutér i forumet!

— Det kan bli noen skumle utfall:
Elon Musk er redd at datamaskiner kan bli for smarte »

(Kilder: Twitter via CNET, Amazon.com)

annonse