Nyhet

Dette er verdens tynneste mobiltelefon

Kineserne med nok en superslank modell

Mange vil kanskje hevde at dagens smarttelefoner er blitt tynne nok, men slettes ikke alle er enige i dette. Blant deltakerne i slankekappløpet den siste tiden finner vi kinesiske Gionee, som tidligere i år slapp modellen Elife S5.5, som på det tidspunktet ble utropt til verdens tynneste mobiltelefon med en tykkelse på 5,5 millimeter.

Senere slapp den samme produsenten en ny modell ved navn Elife S5.1, som tok den offisielle rekorden som verdens tynneste mobiltelefon med en midje på 5.31 millimeter. Nylig kom selskapet Kazam imidlertid på banen med sin Tornado 348, som skilter med enda spinklere 5,15 millimeter.

Vivo X5Max er bare 4,75 millimeter tykk.Foto: Vivo

Ny rekordinnehaver fra Kina

Denne stikker likevel heller ikke av med seieren, for i oktober kunngjorde Oppo en kommende mobiltelefon som bare måler 4,85 millimeter i dybden. Som nettstedet Engadget melder har denne også blitt slått, av den kinesiske produsenten Vivo.

Vivo har nemlig nå lansert sin nye mobiltelefon X5Max, som er kun 4,75 millimeter tykk. Dermed skulle denne etter alle solemerker være verdens aller tynneste mobiltelefon per dags dato, hvor lenge det enn måtte vare.

Av andre tekniske spesifikasjoner er X5Max en Android-basert modell med en AMOLED-skjerm på 5,5 tommer og 1080p-oppløsning. Den byr på 2 GB minne og intern lagringsplass på 16 GB som kan utvides til 128 GB med et mikro-SD-kort.

Kun i Kina inntil videre

Prosessoren er en åttekjerners Snapdragon 615 fra Qualcomm, og batteriet er på 2000 mAh. Mobilen måler 15,39 centimeter i høyden og 7,8 centimeter i bredden.

I første omgang skal X5Max kun lanseres i Kina, og prisen der vil ligge på rundt 500 amerikanske dollar, cirka 3500 norske kroner. Det er uvisst om eller når modellen vil bli tilgjengelig på våre breddegrader. Mer informasjon kan du lese på Vivos produktside. Teksten er på kinesisk, så det anbefales å oversette siden til engelsk.

Mobilene er i ferd med å ta over: Markedsforskere tror over halvparten av Internett-brukere vil foretrekke mobiler og nettbrett innen få år »

Les også
Denne LCD-TV-en blir like tynn som en iPhone 6
Les også
Snart er det Oppo som har verdens tynneste mobil
annonse