Til hovedinnhold

Så mange mister funksjoner når dekoderen blir oppdatert

I slutten av mars skrev vi om hvordan den kommende oppdateringen av Telenor-dekodere vil gjøre at kunder med eldre modeller vil miste en rekke funksjoner.

Oppdatert 8. april for å unngå misforståelser: Dette gjelder altså tidligere kunder av Canal Digital Kabel, som senere ble kjøpt opp av Telenor, og ikke Canal Digital Satelitt.

Artikkelen skapte mye engasjement, og mange av leserne mente oppdateringen burde være valgfri, slik at man ikke blir tvunget over på programvare som gjør sin enhet dårligere.

Dette kommer ikke til å skje, skal vi tro Magnus Line, informasjonssjef i Telenor Norge.

Magnus Line, informasjonssjef i Telenor Norge.
Telenor

– Først og fremst forstår vi at noen kunder reagerer. Samtidig er det viktig å få fram at endringene berører kunder med de gamle boksene 5720 og 2840, som utgjør et lite mindretall av kundemassen. Av disse kundene igjen er det en marginal andel som bruker T-We-tjenestene. Vanlig lineær-tv, opptak, radio og TV i flere rom vil fungere som før, skriver Line i en e-post på spørsmål om det er aktuelt å gjøre oppdateringen valgfri.

Han opplyser om at det er cirka 14.000 som bruker T-We-tjenestene som vil merke endringene. Dette skal utgjøre omtrent to prosent av alle dekoderne Telenor har på markedet.

– Disse kundene står vi nå klare til å hjelpe over på T-We boks 2, som vil løfte TV-opplevelsen flere hakk.

Lover bedre TV-opplevelse

Programvareoppdateringen vil by på en rekke oppgraderinger for dem med en nyere T-We-boks, som Telenor ønsker at samtlige brukere skal komme seg over på.

– Det viktigste med oppgraderingen er at kundene skal få en bedre TV-opplevelse. Da er det er avgjørende at vi oppgraderer til et grensesnitt for å støtte kundenes behov for en fremtidsrettet, fleksibel og robust TV-løsning. Det innebærer muligheten til å se TV og strømmetjenester når og hvor de vil, få smarte anbefalinger og tilgang til et mangfold av innhold og tredjeparts apper – alt på en plattform, fortsetter Line.

T-We Boks 2
Telenor

– Vi har også lagt utstrakt vekt på å modernisere T-We Boks 1 (ADB 5743), som et overveiende flertall av kundene våre har. Derfor vil oppgraderingen av hele T-We være et svært kjærkomment løft for kundene, og vi lover at de har mye å glede seg til.

Løpende månedsbetaling

De eldre dekoderne (ADB 5720) som snart vil miste en rekke funksjoner, kostet omtrent 3.500 kroner da de ble lansert. Eksisterende kunder kunne i tillegg få rabatt på hele 2000 kroner hvis man forhåndskjøpte den før lansering. Det var over åtte år siden.

Den nye dekoderne kan ikke kjøpes, og må i stedet leies for 99 kroner i måneden. Altså en løpende årspris på nesten 1.200 kroner. Etter tre år vil den nye dekoderen ha kostet deg mer enn den utgåtte ADB 5720-modellen kostet ny.

En fordel ved å leie dekoderen vil være at du enkelt kan levere denne tilbake og bytte i en ny, dersom det kommer ny teknologi.

Magnus Line medgir at noen kunder har tatt kontakt etter vi publiserte vår opprinnelige artikkel, men at det ikke har vært noen kundestorm:

– Noen kunder har tatt kontakt med oss, og vi skal naturligvis hjelpe de det gjelder, enten slik at de kan fortsette å bruke dekoderen de har i dag eller komme i gang med en ny.

annonse