Tek.no

Nyhet

Samsung avslutter all LCD-produksjon

Nå blir det større satsing på kvanteprikker.

Samsungs 2020-QLED-modeller.
Ole Henrik Johansen / Tek.no
31 Mar 2020 16:00

Sørkoreanske Samsung Display – som forståelig nok er den delen av Samsung som driver med skjermer – sier nå at de kommer til å avvikle all produksjon av LCD-paneler i løpet av 2020. Dette ifølge Reuters.

Per i dag produserer Samsung Display LCD-skjermer i Sør-Korea og i Kina. Planen er å oppgradere den ene sørkoreanske LCD-produksjonslinja til å lage paneler med «kvanteprikker» i stedet.

Hva som skjer med de andre fabrikkene ser ikke ut til å være avgjort.

Samsung Display begynte for øvrig å trappe ned LCD-produksjonen for alvor allerede i fjor. Konkurrenten LG skal også være på vei til å avslutte sitt LCD-eventyr.

Laber etterspørsel og pris

Det er manglende etterspørsel og lavere priser på grunn av kinesisk konkurranse som får skylden for at Samsung Display vil slutte å lage LCD-paneler.

Mens dagens QLED-TV-er fra Samsung riktignok fremdeles benytter seg av LCD-teknologi i bunn, er det snakk om at fremtidens QLED gjerne vil være basert på OLED-paneler – også kjent som QD-OLED.

At Samsung Display kvitter seg med LCD-produksjonen peker derfor også på et klarere skifte mot QD-OLED-teknologien for Samsung.

Les også
Dette er 2020-modellene til Samsung

Har OLED-erfaring – i det små

At Samsung aldri kom skikkelig i gang med OLED-TV-er, betyr slett ikke at selskapet mangler erfaring med teknologien. Samsung Display er å betrakte som verdensledende på OLED-skjermer til mobiltelefoner, med sine teknologier kalt Super AMOLED og Dynamic AMOLED.

Det er Samsungs skjermer du finner i Apples nyere iPhoner, og i en rekke andre produkter fra ulike produsenter.

Med planene om QD-OLED for sine TV-er er det snakk om en hybrid av OLED-teknologi og «kvanteprikker» som brukt i de siste års LCD-TV-er fra Samsung.

Les også
OLED smadret QLED i britisk blindtest
annonse

Les også