Tek.no

Nyhet

iPhone Xs-salget har vært så skuffende at Apple har gjenopptatt iPhone X-produksjonen

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
26 Nov 2018 07:52

Apple sluttet å selge fjorårets toppmodell iPhone X da etterfølgeren iPhone Xs ble lansert i oktober i år.

Nå melder Wall Street Journal at Apple har gjenopptatt produksjonen av iPhone X som en følge av sviktende iPhone Xs-salg.

Avtalebundet med Samsung

iPhone Xs kom i år og ligner veldig mye på fjorårets iPhone X.
Niklas Plikk, Tek.no

Det kan virke rart å gjenoppta produksjonen av en eldre mobil bare fordi den nye selger dårligere enn ventet. Ifølge avisen er det imidlertid fordi Apple har en avtale med Samsung, som produserer OLED-skjermene til både X- og Xs-modellene, at de skal kjøpe et visst antall skjermer fra dem.

Siden de ikke klarer å selge nok av årets modeller for å fylle skjermkvoten de har avtalt med Samsung, gjenopptar de iPhone X-produksjonen for å bruke nok skjermer.

Billigere produksjon

Ettersom Apples iPhone X er over et år gammel, med flere eldre komponenter, er det antatt at den er billigere å produsere enn årets iPhone Xs og Xs Max.

Nøyaktig når og hvor de nyproduserte iPhone X-modellene vil selges er ikke sikkert, men det blir neppe her i Norge. Apple sluttet å selge iPhone X, iPhone 6s og iPhone SE tidligere i høst, og her har de nye Apple-modellene toppet salgslistene i flere butikker, til tross for de skyhøye prisene.

Skuffende salg for samtlige iPhone-modeller

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er ikke bare iPhone Xs og iPhone Xs Max som har solgt dårlig for Apple, skal vi tro Wall Street Journal. Også «billigmobilen» iPhone Xr selger dårligere enn ventet, da mobilkjøpere på budsjett har valgt å gå for fjorårets iPhone 8 i stedet. De samme tendensene har vi sett her i Norge, hvor iPhone 8 klatret opp på Telias liste over mest solgte mobiler i oktober, og havnet på en tredjeplass – kun slått av iPhone Xs (2) og iPhone Xs Max (1).

Hvis ikke Apple klarer å snu det fallende iPhone-salget kan de ha et enormt problem innfor neste års lansering.

Les også
iPhone kan bli billigere utenfor USA
Les også
Apple vurderer å flytte iPhone-produksjon fra Kina til India
annonse

Les også