Til hovedinnhold

La støvsugeren lage Doom-kart av kåken

Nå kan du endelig bruke Roomba-støvsugernes kart til noe nyttig.

Finn Jarle Kvalheim

iRobots heftigste Roomba-modeller kan lage kart av hjemmet ditt og laste det opp til appen, slik at du vet hvor den har gjort rent. Det har vært diskutert om denne «kartleggingen» er bra for personvernet, men den er i hvert fall bra for deg som fortsatt spiller klassikeren Doom.

Det ser kanskje ut som om denne Roombaen støvsuger. Men i all hemmelighet lager den tumleplass for forferdelige demoner.
iRobot

Spillutvikleren Rich Whitehouse står bak applikasjonen Neosis, som kan skape og flytte innhold mellom ulike spill. Nå har samme mann laget modulen Doomba som sammen med Neosis kan gjøre om leiligheten din til et Doom-brett.

– Jeg forsto fort at dette var en god mulighet til å tjene Mørkets herre ved å lage en rekke uhellige algoritmer til ett av de flotteste verkene laget i hans navn. Samtidig ville jeg kunne slippe løs et virkelig forferdelig ordspill på menneskeheten. Nå er frukten av mitt arbeid moden. Jeg gir dere Doomba, en skapning som er halvt geit og halvt script, forklarer (?) skaperen selv på sin blogg.

Forutsetter en dyr støvsuger

Det du trenger er en av iRobots nyere og mer påkostede Roomba-modeller, for eksempel Roomba 980. Hvis Roombaen din er koblet til app og gir deg kart over arbeidet når den er ferdig er den sannsynligvis god nok.

I tillegg må du ha Neosis og den tilhørende modulen Roomba Tracker. Når det er satt opp søker programvaren etter WiFi-tilkoblede støvsugere, og hvis du har en passende Roomba kan den hente ut kartloggen fra maskinen.

Utvikleren selv har kun brukt scriptet mot sin egen Roomba 980. Det virker sannsynlig at også modeller som Roomba 960, 981 og i7+, for å nevne et par, burde fungere. De har samme type apptilkobling og navigasjon som 980.

Doomba føyer seg inn i rekken av morsomme Doom-stunt de senere årene. Den opprinnelige Doom-utgaven, som dette retter seg mot, ble gitt ut for hele 25 år siden, i 1993.

Doom på minibanker og kjøleskap

Siden den gang har det nærmest blitt en nerdehobby å få klassikeren til å kjøre på alle mulige typer utstyr. Hvis du har et smartkjøleskap fra Samsung kan du for eksempel spille Doom der. Spillet er modifisert for å kjøre på smartklokker også, og selvfølgelig er det en herre på internett som har fått til å drepe demoner på en minibankskjerm.

En kan kanskje regne med at julehandelen har gått litt hardt for seg hvis det er Doom og ikke saldoen som dukker opp når du setter inn kortet ditt.

Tumblr-bloggen Itrunsdoom føres det oversikt med alle mulige enheter som av en eller annen grunn har fått en Doom-versjon som virker for sin plattform, enten det er brødristere eller annet.

Doom på en Porsche?

PS! I fjor 2017 ble det overskrifter av en Youtube-video som tilsynelatende viste en Porsche 911 kjøre spillet. Styringen ble gjort med rattet, våpenvalg med girspaken og skyting med hornet. For å gå fremover trykket du naturligvis gassen i bånn.

Det hele var naturligvis en fleip med nettopp det merkelige fenomenet som har blitt Doom ... på absolutt alle typer dingser. Hvis du ser klippet - legg merke til brødristeren i passasjersetet.

annonse